medyauzmani.com

Ev Yapımı Baton Ekmek Tarifi

Unu bir karıştırma kabına alın, mayayı ve tuzu ekleyin ve iyice karıştırın.

Daha sonra sıvı yağ ve suyu ilave edip hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.

Hamuru 7-8 dakika yoğuralım ve ara ara elimizi suya batırıp kenardan üste katlayalım.

30 dakika dinlendirdikten sonra hamuru ikiye bölün.

Elimizle biraz açıp ruloyu katlayıp şekil verelim, pişirmek için bir kaba koyalım.

Üzerine fırça yardımıyla su ve toz serpin.

Keskin bir bıçakla bir kaç yerinden kesikler yapalım, 15-20 dakika bekleyelim.

200°C önceden ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin.

Ev yapımı Baton Ekmeği hazır.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın