Merhaba sevgili arkadaşım,
Bu hafta blogumda elimden geldiğince temel tariflere yer vermek istiyorum biliyorsunuz temel tarifleri olabildiğince açık ve eksiksiz anlatmaya çalışıyorum hatta bonuslarla bile.
Bu haftanın ilk tarifi Ev Yapımı Çikolata Sosu, bu tarifin de videosunu çektik ve en kısa zamanda YouTube kanalımda olacak.
Ben bu sosu genelde tatlıya yakın kıvamda hazırlıyorum. Böylece keklerde, profiterollerde veya eklerlerde kullanıldığında tatlıların üzerine akmaz. Daha akışkan bir kıvam istediğimde süt miktarını 1/2 su bardağı arttırıyorum. Örneğin ağlayan pasta yapacaksanız süt miktarını 1/2 su bardağı artırabilirsiniz. Sosu nerede kullanacağınıza karar verdikten sonra hazırlıkları yapmanız en doğrusu olacaktır.
Tarif videosu:
Sosun parlak olması için kuvertür çikolata kullanmakta fayda var. Daha fazla parlaklık için biraz tereyağı da ekliyoruz. Unutmayın ki çikolata ve tereyağı her zaman bağlayıcıdır, bu da içlerindeki sosların koyulaşmasına neden olur. Bu nedenle sosu çok kaynatıp koyulaştırmayın.
Profiterol tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Ekler tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Churros tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Ev yapımı çikolata sosu tarifi için malzemeler
• 1 yemek kaşığı buğday nişastası
• 2 yemek kaşığı kakao çorbası
iki bardak süt
• 3 yemek kaşığı toz şeker
• 1 çay kaşığı tereyağı
• ½ fincan bitter çikolata (küvet olması daha iyi)
Ev yapımı çikolata sosu tarifi nasıl yapılır?
1. Nişasta, kakao ve toz şekeri bir tencereye alın.
2. Sütü azar azar ekleyin ve topaklanmalar gidene kadar çırpın.
3. Ocağı açın ve orta ateşte sos koyulaşana kadar pişirin.
4. Koyu sosa çikolata ve tereyağını ekleyin ve ocaktan alın.
5. Çikolata tamamen eriyene kadar karıştırın.
6. Çikolata eridikten sonra, kabuk oluşmaması için ara sıra karıştırarak soğutun.
7. Soğuduktan sonra kullanabilir veya kapaklı bir kavanoza koyup buzdolabında 3 güne kadar saklayabilirsiniz.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]