Merhaba sevgili arkadaşım,
Hafta sonu güzel bir gezi yaptım, dün güzelce dinlendim ve haftaya çok enerjik başladım 🙂 Bu hafta daha çok masa başında çalışacak olsam da kırbaçlamak için mutfağa kaçmaya çalışacağım. yukarı pratik tarifler 🙂 Çilekli muhallebi tarifimde çilek aromalı miskleri çok aldığımdan bahsetmiştim. İki kişinin olduğu ve çileklerin buzdolabında bile hemen bozulduğu bir günde hepsi aynı gün bitirilemeyeceği için pratik, dökmeden bir tarif yaptım.
Çilek sosu, fazla çaba gerektirmeyen çok lezzetli ve çok yönlü bir sostur. Daha az malzeme ile çilekleri ziyan etmeden elle hazırlayıp buzdolabına koyabilirsiniz. Dondurma, börek, pankek, börek, cheesecake ve bazı salata soslarında da bolca kullanabilirsiniz.
Eklediğiniz nişasta sosu daha koyu ve parlak yapar. Çabuk kalınlaştığı ve uzun süre olgunlaşmadığı için taze tadını korur.
Benim gibi yetişip çok çilek alıyorsanız bu sosu mutlaka denemelisiniz. Hazır çilek soslarından çok daha lezzetli olduğunu göreceksiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Ev Yapımı Çilek Sosu Tarifi İçin Malzemeler
- 420 gr çilek (temizlenmiş ve yıkanmış) 90 gr toz şeker (1/2 su bardağından biraz az) 15 gr buğday nişastası (1 yemek kaşığı) 3 yemek kaşığı limon suyu 3 yemek kaşığı su
Ev yapımı çilek sosu tarifi nasıl yapılır?
Çileklerin saplarını ayıklayıp bol su ile yıkayıp ortadan ikiye bölün. Küçük bir tencereye doğranmış çilekleri toz şekerle birlikte koyun ve kısık ateşte karıştırarak pişirmeye başlayın. Başka bir kapta su, limon suyu ve nişastayı birlikte çırpın. Suyunu salıp pişmeye başlayan çilekleri blenderdan geçirin, nişastalı suyu azar azar çileklerin üzerine ilave ederek karıştırın. Çilek sosu kıvamı koyulaşana kadar pişirin. Pişen sos soğuyunca kava içermeyen bir kaba aktarın ve buzdolabında saklayın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]