medyauzmani.com

Kabak Böreği – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Günaydın sevgili arkadaşlar,

Bugün çok sevdiğim lezzetli ve pratik bir tarifim var. Özellikle balkabağı bulamacıyla sevdiğim açık krakerler hafiftir çünkü normal krakerlere göre daha az talaşla yapılırlar. Kabak bulamacı dediğime aldanmayın, en az çörek kadar lezzetli 🙂 Ben içine peynir koyduğum için genelde tuz eklemiyorum. Damak zevkinize göre veya kendi peynir damak zevkinize göre peynir ekleyebilirsiniz.

Renklendirmek için küçük çeri domatesler kullanabileceğiniz gibi, börek pişip ılıdıktan sonra üzerine fazladan dereotu serperek servis edebilirsiniz.

Kenarlarının kurumasını istemiyorsanız içe doğru katlamadan önce bol miktarda börek sosu sürün. Kabak bulamacı sayesinde nemli, dolgun bir tada sahiptir.

Ben 33″ x 33″ tepside hazırladım, 12 adet yufka 4-6 kişiye yeter.

Aşk…

Kabak tatlısı tarifi malzemeleri

Sosu hazırlamak için:

    1 çay bardağı süt 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yumurta

İç harç için:

    3 kabak (480 gr) 3 yemek kaşığı zeytinyağı 100 gr beyaz peynir 1 yeşil soğan 1 tutam dereotu 1 yumurta Tuz karabiber

Kabak tatlısı tarifi nasıl yapılır?

Kabağı yıkayın, saplarını ve uçlarını kesin ve uzunlamasına iki parçaya bölün. Rende aparatını mutfak robotuna takın ve tüm kabakları rendeleyin. İç harcı için tavaya zeytinyağını alıp kabakları ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar soteleyin ve ocaktan alın. Suyunu çeken kabakların üzerine rendelenmiş beyaz peynir, ince kıyılmış soğan ve dereotunu ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın. Tüm sos malzemelerini küçük bir kasede çırpın. Orta boy bir fırın tepsisini veya borcamı yağlayın. İlk yufkaları kenarları aynı hizada olacak şekilde fırın tepsisine dizin ve kalan porsiyon sosu bir fırça yardımıyla kabın içine sürün. Yufkayı elinizle iri parçalar halinde doğrayın ve her bir parçayı ilk yufkanın üzerine taşmayacak şekilde sosla birlikte yerleştirin. Soğuyan kabak püresine yumurtayı ekleyin ve iyice karıştırın. Hazırladığınız harcı tepsiye yayın. Arta kalan hamurların kenarlarını kızartın ve iç kenar oluşturacak şekilde katlayın. Kalan sosu yufkanın kenarlarına da sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 27-29 dakika pişirin. Dilimlenerek servis edilir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın