Ev Yapımı Çizburger – Gurme Burger – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Haftaya daha organize başladık diyebilirim. Ev işleri neredeyse bitti ve bu bile beni çok rahatlatıyor çünkü saatlerce temizlik yapmaktan, süpürmekten, katlamaktan ve kürekle kürek çekmekten yoruldum. Dün gece saat 2 gibi oturma fırsatım oldu.

Daha önce evde çeşitli hamburgerler yaptım. En sevdiğim tarifler arasında ev yapımı mini burger, Dukan burger ve tavuk burger var.

Dün gece dondurucudan çıkardığımız ve doyurucu bir kurbanlık etle yaptığımız orta yağlı kıymadan farklı bir hamburger yapmaya ve son zamanlarda çok popüler olan gurme burgerlere bir dokunuş katmaya karar verdik.

Bu amaçla ev yapımı ekmek cipsi (genel fırıncılıkta fesleğenle satılanlar) ve Sécil peyniri kullandık. Ben bu küçük pulcukları rondodan geçirip galeta unu haline getirdim, siz normal galeta unu kullanabilirsiniz ya da eski pişmiş ekmeklerinizi rondodan geçirip kıymaya katabilirsiniz. Farklı baharatlar kullanmak yerine bir çay kaşığı garam masala kullanmaya karar verdim.

Peki nedir bu garam masala? Baharat karışımı kişniş, kimyon, zencefil, tarçın, karabiber, yenibahar, kakule, karanfil, defne yaprağı, muskat gibi baharatların öğütülerek ve karıştırılarak hazırlandığını söyleyebilirim.

Aslında bu karışımı evde kendiniz de hazırlayabilirsiniz. Hatta baharatları yağsız bir tavada hafifçe kavurduktan sonra lezzetlerini arttırmak için öğütebilirsiniz.

Eti tatlandırırken seçeceğiniz baharat tamamen damak zevkinize kalmış, isterseniz sadece tuz ve karabiber bile yeterli olacaktır.

Tarifte 100 gr da 6 adet köfte var. Yani köftelere şekil verdikten sonra ortasına parmağınızı batırarak çukur açıyorsunuz. Bu sayede ızgaranın ortasında toplanan köfteler eşit şekilde pişecektir.

Köfteleri pişirirken ızgara lezzetini yakalamak için her zaman dökme demir tava kullanırım.

Son olarak hamburger ekmeği yerine ekşi mayalı ekmek dilimlerini kullanmayı tercih ettim. Bence mükemmel bir kombinasyon. Dilerseniz evde kendi ekmeğinizi de yapabilirsiniz.

Aşk.

Ev Yapımı Çizburger – Gurme Burger Tarifi Malzemeler

    550 gr dana kıyma (orta yağlı ve iri çekilmiş) 50 gr sissil peyniri 1 orta boy soğan 1 diş sarımsak Tuz ve karabiber 5 yemek kaşığı galeta unu 1 çay kaşığı garam masala 1 çay kaşığı kuru fesleğen

Servis için:

    Köfte başına 1 dilim cheddar peyniri 1 orta boy domates 1 orta boy kırmızı soğan 2-3 marul yaprağı (isteğe bağlı)

Ev Yapımı Çizburger – Gurme burger tarifi nasıl yapılır?

Kıymayı derin bir kaba alıyoruz. Rendelediğiniz soğanı, sarımsağı ve peyniri robota ekleyin. Tuz, karabiber, garam masala ve fesleğeni ekleyip 2-3 dakika yoğurun. Kıyma toparlanınca porsiyonlara ayırıp şekil verin ve 30 dakika dinlendirin. Fırın ızgarasını açıp 200 dereceye kadar ısıtın. Hamburgerin yanında servis etmek istediğiniz yan malzemeleri hazırlayın (domatesi, soğanı doğrayın, marulu yıkayın ve suyunu süzün). Önceden ısıttığınız ve hafif yağladığınız ızgaraya biraz tuz ve karabiber ekleyerek köfteleri önlü arkalı (her iki tarafını yaklaşık 4-5 dakika) pişirin. Tost dilimlerinin üzerine köfteleri dizip üzerine kaşar peyniri sürüp fırına veriyoruz. Fırında peynir biraz eriyene kadar 30-40 saniye bekletin ve servis tabağına alın. Üzerine domates, soğan ve bir dilim ekmek ile servis edilir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın