Ev Yapımı Ekmek Tarifi

Merhaba arkadaşlar.

Lütfen bu günlerde hazır yemek siparişi vermeyin, kendi yemeğimizi, mümkünse kendi ekmeğimizi kendiniz yapın.

Mayayı fırın kabımıza alıyoruz, şeker ekliyoruz, 1 bardak ılık su döküp beş dakika bekletiyoruz.

Daha sonra kalan sıcak suyumuzu ve diğer malzemelerimizi döküp karıştırıyoruz.

Unumuzu sistematik olarak ekleyerek çok güzel yoğuruyoruz, ılık bir yerde 1 saat bekletiyoruz.

Daha sonra yapıp tepsimize koyuyoruz ve tepsiyi mayalaması için 20 dakika kadar bekletiyoruz.

Keskin bir bıçakla üzerine kesikler atıp 190-200 C fırında pişiriyoruz.

Fırından çıkardığımızda üzerine su serpip üzerini beyaz bir masa örtüsü ile kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz.

Şimdiden yapanlara kolay gelsin, hayırlı ve şifalı olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın