Merhaba arkadaşlar
Ülkemizde ev ekmeği, diğer yörelerde yufka ekmeği olarak da adlandırılır. Serin bir yerde saklanırsa bozulmaz ve küflenmez.
Ev Yapımı Ekmek Tarifi için 25 kilo unu bir karıştırma kabına alarak başlayalım. Açılış için 4-5 kilo kullanacağız, 30 kilo un gidecek.
1 su bardağı tuz ekleyin. Un büyük olduğu için miktar yeterlidir. Bozulmaması için biraz tuz eklemek daha iyidir.
Ardından 1 tatlı kaşığı limon tuzu ekleyin.
İpucu: Hamurun yapışmasını önlemek için limon tuzu. Hamur beklerken havada sıcaksa yumuşar ve yuvarlaması zor olur.
Bir püf noktası buzla kazımaktır ve hadi genellikle koyduğunuz suya buz koyalım. Soğuk suyla yıkayalım. Bu yöntem aynı zamanda hamurun çıkmasını da engeller.
Hamuru bir kerede yoğurmak zordur. O halde unu 4 parçaya bölelim.Suyu döküp biraz topladıktan sonra bu şekilde karıştıralım. O halde ellerimizi su ile birleştirip ıslatalım ve çok yumuşak bir hamur elde edelim. Şeffaf bir plastik torba ile örtün. Hamuru 10 dakika dinlenmeye bırakın.
Daha sonra bıçakla parçaları keselim. Elimizde küçük portakallı bezeler yapalım. Una bulayıp tepsiye diziyoruz. Bir tarafını fırın tepsisine merdane ile hafifçe bastıralım.
Tahta bir tabaka üzerinde iki tarafını da pişirelim.
tepsiye koydum. Ekmeği yaptıktan sonra temiz bir bezin üzerine üçte iki oranında açıp ekmekleri güzelce kurulayalım. Neredeyse kuru.
Tepsiye kuru ekmek koyuyorum. Onu kırmamaya çalışalım.
Nemli bir ortamda bir kış yetecek kadar ekmeğiniz olacaktır.
Ev Yapımı Ekmek Hazır.
Deneyenlere bol şans, saygı ve sevgilerimle…
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]