medyauzmani.com

Patatesli Tandır Dana Eti – En Sevdiğim Yemekler

Tandır, toprağı kazmak ve birçok yerinde delik açmak ve üzerini ateş tuğlası ile kaplamak suretiyle yapılan bir fırın çeşidine verilen isimdir. Et ve sebzeleri kendi suyunda havasız pişirme yöntemidir. Evde bir tencerede yapmak da mümkündür. Kısık ateşte kendi suyunda pişirilip kızartılan etlerden yeterince lezzet alamıyorsunuz. Yemek pişirmek zaman alsa da buna değer.

Sağlıklı, doyurucu, yapımı kolay, bol salatalı, yoğurtlu ve ayranlı bir yemek yazın gözdesi. İşte size böyle bir tarif.

Kuzu etini tandır eti olarak da kullanabilirsiniz. Ayrıca antrikottan biftek de yapabilirsiniz. Tencerenin ateşi çok kısık olmalı, kapağını sık sık açmayın.

Patates Etli Tandır tarifi için bifteği 2-3 parçaya kesin. Tencereye zeytinyağını dökün ve önce her iki tarafını da su kaçmasın diye kapatın. Daha sonra altını kısın ve suyunu çekene kadar pişirin. Sarımsakları ezin ve ete ekleyin.

Bu arada patatesleri yarım parmak uzunluğunda kesin. Kağıt havluyla kurulayın.

Ayrı bir tavada biraz zeytinyağı ile ara ara karıştırarak kavurun. Tuz ve karabiber serpin. Patatesler kızartılmamalı, fırınlanmalıdır. Kurumadan yemeye hazır olduğunda bir kenara alın. Ağzınızı kapatmayın, yumuşamayın.

Et iyice baharatlanana kadar tuz ve karabiberle tatlandırın. Sadece yağ kalınlaştığında eti hafifçe kızartın ve kekik serpin.

Bu arada patatesleri ekleyin. Birkaç kez karıştırın ve tatlar karışacaktır.

Tandır Patatesini Sıcak Servis Edin.

Afiyet olsun..

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın