Ev yapımı erik suyu (erik suyu) – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Tam zamanında yapılan pratik tarifler kadar keyif aldığım çok az şey var 🙂 Şeftali yaz sonunda eve renk katan meyvelerden biri. Daha önce reçel yaptım, kıvamı ve tadı deneyen okuyucular tarafından çok beğenildi. Mürdüm eriği reçeli tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Smoothie’lere ve ev yapımı içeceklere karanfil veya tarçın eklemeyi seviyorum. Aslında tarçın ve karanfili sıklıkla birlikte kullanırım. Bu sefer sadece 2 kuru karanfil attım ama gerçekten çok lezzetli oldu.

Bizim gibi biraz tatlı seviyorsanız 1 su bardağı toz şeker yeterli olacaktır. Soğuduktan sonra biraz açmak isterseniz 1,5 litreden max 2 litreye çıkarabilirsiniz. Bu nedenle, tadı bozacağı için 500 ml’den fazla su eklemeyin.

Erik çok eşsiz bir tada sahiptir. Ayrıca suya nefis bir renk verir. Bazıları posa ile süzse de ben o şekilde hazırlamıyorum. Suyu bulandırır ve erik suyunun dibinde tortu oluşturur.

Yarın sadece 15 dakikada bu posa ile nefis erik reçeli yapacağız, posayı atmayın takipte kalın 🙂

Aşk…

Mürdüm eriği reçelini burada bulabilirsiniz.

Ev yapımı erik suyu tarifi malzemeler (erik suyu)

    1 kilo Şam eriği 1 su bardağı toz şeker 1,5 litre su 2 diş isteğe bağlı kuru karanfil 1 çubuk tarçın

Ev yapımı erik suyu (erik suyu) tarifi nasıl yapılır?

Erikleri yıkayıp süzün. Süzülen erikleri bıçakla ortadan ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkarın. Erikleri orta boy bir tencereye alıp üzerine toz şeker, su, kullanacaksanız karanfil ve tarçını ekleyip ocağın ortasına alın. Su kaynamadan şeker eriyene kadar karıştırın (erikler pişmeye başladıktan sonra karıştırırsanız su bulanıklaşır) ve orta ateşte yaklaşık 25 dakika pişirin. Pişen erikleri sıcakken ince gözlü bir süzgeç yardımıyla süzün. Şeftalilerin biraz daha suyunu çekmesi için 5 dakika süzgeçte bekletin. (Posayı ezerek süzmeyin ki suyu bulanmasın) Erik suyu tarifine bakın, damak zevkinize göre soğuduktan sonra üzerine biraz soğuk su veya buz ekleyip servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın