Merhaba sevgili arkadaşım,
Hepimiz evde çeşit çeşit ekmek yapmaya devam ediyoruz. Bugün sizleri en çok özlediğiniz yemeklerden biri olan hamburgerlerin vazgeçilmezi haline gelecek bir çörek tarifi ile tanıştıracağım.
Kıvamı, dokusu ve hafifliği o kadar iyi ki evde yaparsanız şaşırabilirsiniz 🙂 Verdiğim püf noktaları uyguladığınız sürece sonuç harika olacaktır. Tüm malzemeleriniz oda sıcaklığında olmalı ve su ılık olmalıdır. Öncelikle hamurumuz mayalandığı için mayayı şekerli suda eritip köpürtüyoruz. Kullanacağınız maya türü ne olursa olsun, tarife bu şekilde başlamayı unutmayın. Ondan sonra güzelce yoğuruyorum. Hikayemde paylaştığım gibi hamuru çıkardığınızda dağılmadan gerilebilir bir kıvama gelmeli.
Yağlı hamurlar geç mayalanmaya başlar bu yüzden hamuru oda sıcaklığında yaklaşık 1,5 saat bekletin. Eviniz aşırı derecede sıcaksa, devam edin ve tekrar kontrol edin. Piştikten sonra bir tel alıp bu şekilde soğutun ki soğuma sırasında altının ıslanmasın.
Hikayenin yapım aşamalarına ulaşabilirsiniz. Bol bol kalp bırakmayı unutmayın!
İçerik Tablosu
Ev yapımı hamburger tarifi malzemeleri
- 1,5 su bardağı ılık su (300 ml) 1 yumurta 1 poşet instant maya (10 gr) 2 yemek kaşığı toz şeker 4,5 su bardağı un (560 gr) 1,5 çay kaşığı tuz 3 yemek kaşığı tereyağı (85 gr)
yukarı:
- 1 yumurta sarısı 1 yemek kaşığı su 1-2 yemek kaşığı susam
Ev yapımı hamburger ekmeği tarifi nasıl yapılır?
Derin bir kaba ılık suyu dökün, şekeri ve instant mayayı alıp karıştırın. Yumurta, un ve tuzu ekleyip karıştırmaya devam edin. 3 yemek kaşığı tereyağı ekleyin ve hamur tamamen toparlanıp pürüz kalmayınca önce düşük sonra yüksek devirde yoğurun. Hamuru 4-5 dakika daha yoğurduktan sonra üzerini bir bezle örtüp 1,5 saat dinlendirin. Kalan hamuru un masasına alıp topluyoruz ve parçalara ayırıyoruz. Ekmek parçalarını unlanmış bir tepsiye alın ve üstü kapalı olarak 45 dakika daha mayalanmaya bırakın. Mayalanan ekmeğin üzerine yumurta sarısını sürüp susam serpin ve 190 derecede 15 dakika pişirin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]