Merhaba sevgili arkadaşım,
Ev yapımı tatlıları severim. Birçok farklı çeşit hazırladım. Çilekli puding, vanilyalı puding ve muzlu puding favorilerim. Sıra hazır olandan daha yüksek lezzet profiline sahip olan kahveli pudinge geldi 🙂 Pişirdiğim günden beri damağımda. En önemli bileşen filtre kahvedir.
Bu tarifin devamı gelecek harika ve pratik bir tarif 🙂 İçinde kahveli puding kullanacağız.
Evde bitki çayları için de kullandığım french press’te filtre kahve demledim ve kendi tatlımı yaptım. Bu kahve tokmakları uzun süredir marketlerde ve indirim marketlerinde ucuza satılmaktadır. Genelde kullanmam diyenler, geçerken kahveciden bir fincan kahve alabilirler.
Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂
Fotoğraflarınla yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Ev yapımı kahveli puding tarifi malzemeleri
Kahveyi hazırlamak için:
- 3 tatlı kaşığı filtre kahve 1 su bardağı sıcak su (kahve demlemek için)
Tatlıyı hazırlamak için:
- 1 yumurta sarısı 3/4 su bardağı filtre kahve 4 su bardağı süt 4 yemek kaşığı buğday nişastası 1 su bardağı toz şeker
Ev yapımı kahveli şeker tarifi nasıl yapılır?
Süzülen kahveyi French presste 10 dakika bekletin ve süzün. Filtre kahve, toz şeker, yumurta sarısı, 1 su bardağı süt ve nişastayı orta boy bir tencereye alın. Tüm malzemeler topaklanma olmadan karışana kadar çırpın. Kalan 3 su bardağı sütü ekleyin ve orta ateşte muhallebi koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Soğuyan muhallebiyi kuplara paylaştırın ve oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırın. Soğuyan muhallebiyi dilediğiniz gibi süsleyerek servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]