medyauzmani.com

Kestaneli Rulo Pasta – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Yılbaşı yaklaşırken sofra süsleme tariflerim blogumda yer almaya başladı. Haftanın ilk tarifi olarak sizlerle paylaştığım kestane kreması nefis bir pasta oldu.

Ben sadece koyu krema kullandım ama siz dilerseniz içine biraz soğuk krema ekleyip çırparak rengini açıp arttırabilirsiniz.

Pandispanyayı yaparken muzlu kek için kullandığım tarifi aynen uyguladım, sadece içine biraz kakao ekledim. O yüzden videolu tarif olduğu için tekrar yapım aşamasını paylaşma gereği duymadım. İzleyerek kolayca hazırlayabilirsiniz.

Kestane kremalı farklı bir tarif arıyorsanız ekler (kestane kremalı) tarifimizi de deneyebilirsiniz 🙂

Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂

Fotoğraflarınla ​​yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari

Aşk…

Kestaneli Kek Tarifi Malzemeler

    4 büyük boy yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı un 2 yemek kaşığı kakao

İçinde (krem):

yukarı:

    50 ml süt kreması 100 gr kuvertür çikolata 2 yemek kaşığı fileto badem 1 yemek kaşığı yer fıstığı

Kestane kek tarifi nasıl yapılır?

Pandispanya yapmak için, yumurtaları deri bir kaseye kırın. Pudra şekerini ekleyin ve 3-4 kat daha katı olana kadar çırpın. Yükselttiğiniz yumurtalara un ve kakaoyu eleyerek ve aşağıdan yukarıya doğru karıştırarak ekleyin. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine hazırladığınız karışımı dökün ve kaşık yardımıyla yayın. Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirin. Birinci sıcaklığa ulaştıktan sonra fırından aldığınız pandispanyayı yağlı kağıt ile kaplayın. Üzerini hafif nemli bir havlu veya bezle örtüp soğumaya bırakın. Pandispanyayı açın, kestane kremasının tamamını bir tarafından diğer tarafına sürüp rulo yapın. Rulonuzun iki ucundan fazlalıkları bıçakla kesin. Sütlü kremayı kaynama noktasına kadar ısıtın ve kuvertür çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştırın. Hazırladığınız çikolata sosunu rulonun üzerine dökün ve spatula yardımıyla yayın. Üzerine badem ve antep fıstığı serperek servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın