Bu haftaki maceramız evde makarna yapmakla ilgili. Eğitim döneminde yemek pişirme konusunda bir çok kez makarna yapma fırsatım oldu fakat makarna ve makarna kesme makinem olmadığı için evde yapamadım.
Şimdi diyeceksiniz ki o sizin evinizde değilse kimsenin evinde de yok demektir. Tabi öyle değil 🙂 Makarna makinesi alamamamın sebebi, alacak olsanız Kithen Aid makarna makinesi almakta ısrar etmezdim. (Mutfak yardımcıları, bir stand mikseri ve konserve açacağından limon sıkacağına kadar birçok alet içerir.) Aletlerin fiyatlarının bekledikçe arttığını ve şu anda 699 liraya ulaştığını belirtmeden geçemeyeceğiz.
Her neyse, sonunda bu makineyi almaya gücümüz yetmedi ve uygun bir manuel makine almaya karar verdik. Cumartesi günü düzenli olarak yaptığımız Tahtakale gezimizde çeşitli pasta ve mutfak malzemelerinin satıldığı dükkana baktık. Yine içlerinden en uygun fiyatlısını Nuans’ta bulduk. Piyasada 36 liradan başlayan, 150 liradan 250 liraya kadar değişen makineler var. Çin malı, her zamanki gibi ucuz ve atölye kurmazdım diye düşünerek en uygununu almaya karar verdik. nasılsa evde.
İlk başlarda herhangi bir sorun çıkarmayan makine 2-3 seferden sonra 8-9 arası sorun çıkarmaya başladı ve rölantide dönmeye başladı. 1. boşluk ne kadar ince olursa, 9. boşluk o kadar kalın olur. Hamuru açmak için 9’dan başlayıp 1 numaraya kadar çıkmanız gerekiyor. Bazı sıkıntılar yaşamamıza rağmen hazırladığımız makarnalar çok güzeldi.
Şimdi konunun özüne gelelim. Bu tür bir makarna açacağı satın almak istiyorsanız, maliyeti en az 150 lira olan bir şey alın. Biraz daha deneyeyim dersem benim kadar ucuza kaçarsın.
Daha önce detaylı bir pesto sos tarifi verdiğim için linkini tarifte paylaşıyorum.
Aşk…
İçerik Tablosu
Pestolu ravioli sosu yapılışı ve makarnacı tarifi için malzemeler
- 2 su bardağı un 2 yumurta 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2 yemek kaşığı su 2 tatlı kaşığı tuz
kaynayana kadar:
İç harç için:
Sosu hazırlamak için:
- 1 küçük soğan 1 tatlı kaşığı zeytinyağı 1 kutu krema (200 ml) 1 tutam rendelenmiş hindistan cevizi 6-7 adet fındık Tuz Karabiber
Pestolu Mantı Yapıcı Tarifi nasıl hazırlanır?
Unu silin ve kuruttuğunuz masanın üzerine dökün. Ortasını elinizle açıp içine yumurtayı kırın. Yumurtalara su, zeytinyağı ve tuzu ekleyip yoğurun. Hamur toplanıp resimdeki şekli aldığında üzerini nemli kağıt havlu ile örtüp 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Hamuru iki parçaya bölün. İlk yarıyı sekizinci boşlukta sabitlediğiniz aparattan geçirin. Daha sonra hamuru ikiye katlayıp 7 numaradan geçirin. Ara sıra ilk ilmek için ince olacak şekilde hamur serpin. Açtığınız hamuru masanın üzerine yayın. Pesto sosu resimdeki gibi aralıklarla yarısına gelecek şekilde koyun. Diğer yarısını örtün. Pizza bıçağıyla veya benim gibi kurabiye kalıbıyla kesin. Tüm hamur bitene kadar işlemi tekrarlayın. Makarnayı bol suda 4-5 dakika haşlayın. (Haşlanan makarna suyun üzerine çıkacaktır) Makarna haşlanırken ince kıyılmış kuru soğanı zeytinyağında soteleyin. Soğana tereyağı ve hindistan cevizi ekleyin ve orta ateşte 2-3 dakika karıştırarak pişirin. Makarnayı servis tabağına aktarın. Üzerine biraz sos gezdirip ceviz parçaları serperek servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]