Ev yapımı sirke – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Evde sirke yapmak çok basittir. Yıkayın, doğrayın ve bir kavanoza koyun ve biraz su, bal veya şeker, tuz ve nohutu mayalanana kadar koyun. Geriye kalan tek işlem, sıcak, doğrudan güneş ışığı alan bir yerde beklemektir.

Ben 3 lt’lik kavanozda elma, ayva ve armut artıklarını kullanarak hazırladım.

Sadece elma da kullanabilirsiniz. Önemli olan olgunlaşmış olması ve son meyvenin daha iyi sonuç vermesi ama bozulmaması gerekiyor. Çürük kısımları kesin ve sert kısımları kullanın.

Altına saklayacağınız bir kap koymayı unutmayın, ara sıra karıştırın ve kokusu gitsin. Resimlerde de görebileceğiniz gibi tüm meyveler önce kavanozu doldururken zamanla ufalanmaya ve puslu bir hal almaya başlıyor.

Karıştırma, meyvelerin ilk başta çürümesini önlemek içindir. Sirke üzerinde berrak, jöle benzeri bir film oluşur, atmayın, buna sirke anası denir. Diğer sirkeleri yaparken kullanabilirsiniz. Böylece mayaya nohut eklemenize gerek kalmaz.

Cam bir kapta ağzını bir parça tülbentle kapatıp, mayalanana kadar hava almasına izin verin.

Bu işlemlerin sonunda yaklaşık 1,3 litre sirke elde etmiş olacaksınız.

Aşk…

Ev yapımı sirke tarifi malzemeleri

    6-7 elma 2 ayva 1 armut 1 tatlı kaşığı kaya tuzu 1 tatlı kaşığı bal 1 bardak çay 1 bardak elma veya alıç sirkesi 10-15 nohut Kavanozu dolduracak kadar

Ev yapımı sirke tarifi nasıl yapılır?

Kullanacağınız meyvelerin kabuklarını soyup iri iri doğrayın. Meyveleri kavanoza koyup nohudu, balı ve tuzu ekliyoruz. 1 çay kaşığı elma sirkesi veya alıç ekleyin. Kavanozu dolduracak kadar su ekleyin ve ağzından 1 inç kadar içme suyu ile doldurun. Sirke kokusunu alana kadar yaklaşık iki ay boyunca doğrudan güneş ışığından uzak, ılık ve karanlık bir yerde saklayın. Olgunlaşan sirkeyi kalıntı kalmayacak şekilde süzün, şişeleyin ve buzdolabında saklayın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın