Ev yapımı sos – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

2013 yılının bir numaralı tarifi, bu yıl boyunca tariflerimde bolca kullanacağım ev yapımı et (tavuk) suyum. Yoğun aroması ile bu dipçik girdiği her yemeğe inanılmaz bir lezzet katar. Ev yapımı olduğu için herhangi bir koruyucu içermez.

Geçen hafta The Jamie Oliver Show’u izlerken gözünüze takılan bu sosu 🙂 tam iki gün boyunca yapmam uzun sürdü desem yalan olmaz!

Pastırma ve yıldız anason da orijinal tarifte var ama biz kullanmadık. Örneğin sevmediğiniz baharatlar varsa adaçayını çıkarıp yerine başka bir şey ekleyebilirsiniz.

Bugün kuru sebze çorbası yapmak için hazırladığımız suyu kullandım. İki tanesi 10 bardak suya lezzet katmak için yeterliydi ama eklediler.

Et suyunu bu şekilde hazırlayabilir ve buzdolabında veya buz torbalarında paylaştırabilirsiniz.

Aşk…

Ev yapımı sos tarifi için malzemeler

    2 adet havuç 2 adet soğan 2 sap kereviz yaprağı ve 1 adet defne yaprağı 3 adet adaçayı yaprağı 3 dal biberiye 10 adet tavuk kanadı tuz ve karabiber

Ev yapımı sos tarifi nasıl yapılır?

Havuçları yıkayın ve kabuklarını soymadan eşit parçalara bölün. İlk soğanın kabuklarını soyup yıkayın ve havuç büyüklüğünde doğrayın. Kereviz saplarını yıkayıp doğrayın.Kestiğiniz her şeyi fırında ve ocakta kullanabileceğiniz bir fırın tepsisine veya tavaya yayın. Sebzelere baharat ekleyin. Tavuğu boyuyoruz, tüm malzemelere dağıtıyoruz ve önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Pişen tavuğu ocaktan alıp ocağa koyun, ocağı harlı ateşte açın, tavaya veya tepsiye 2 litre sıcak su ekleyin ve su kaynarken et ve sebzeleri püre haline getirin. Sebzeler püre olmaya başlayınca karışıma 2 yemek kaşığı un ekleyin. Sebzeler ve tavuk püre haline geldiğinde (yaklaşık 20 dakika sonra), süzün ve et suyunu soğumaya bırakın. Soğutulmuş suyu buz torbalarına doldurun ve dondurun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın