Ev yapımı Tantuni Tarifi için eti küçük parçalara ayıralım. Bir tencereye alıp üzerine su koyup üzerimize gelene kadar kaynatalım.
Bu arada salatayı hazırlayalım, domatesleri küçük küçük doğrayalım ve maydanozları küçülmeden serpelim.
Soğanı ince dilimler halinde kestikten sonra tuzu dökelim. Ağrı geçene kadar elimizle ovalayalım ve üzerine sumak dökelim ve karıştıralım.
Pişmiş eti çıkarın ve bir kaseye koyun.
Yağı bir kağıda alalım, üzerine sıcak su ekleyelim, ocağın altını açalım ve pişen eti biraz sıcakken koyalım.
Metal levhanız yoksa bir tava veya tencere de yapabilirsiniz.
Son olarak karabiber ve tuzu serpelim ve iyice karıştıralım. Ocağı açıp kapatarak birkaç dakika pişmesine izin verin.
Üzerine et ve yağın üzerine lavaşı koyup çevirelim.
Lavaşı tezgaha veya bir tabağa alıp üzerine sumak, soğan, maydanoz ve domates serpelim.
Son olarak üzerine pişen et miktarını tekrar yayın ve lavaşı rulo gibi saralım.
Kendin yap Tantuni hazır.
Afiyet olsun
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]