Ev Yapımı Tencerede Lahmacun – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Hepiniz hoşgeldiniz,

Yoğun bir haftanın daha sonuna geldik. Önümüzdeki Pazartesi size Kayseri’den merhaba diyeceğim 🙂 Kayseri’de 3 gün kalıp oradan Konya’ya geçeceğim. Bu lezzet turunu takip etmek isterseniz instagramıma beklerim. Çünkü gezeceğim ve bol bol fotoğraf paylaşacağım. Belki tavsiyelerinizle bir yere gitme şansım olur. Ayrıca dönüşte (bu sefer mutlaka bol bol söz ve tarif paylaşacağım)

Bu haftanın son tarifi dün teyzemi ziyarete gittiğimde tanıştığım Kuzu Bacon 🙂

Ailenin en lezzetli ellerine ve en pratik tariflerine sahip kadını kim bilir halamdır. Yanına gelince “Aa Nilay bak çok beğeneceğin bir tarifim var bende anlatınca çok hoşuma gitti” dedi. Gerçekten beğendim.”

Lahmacunu seven ama güvenemeyen ve her yerde yiyenlerin çok seveceğini düşünüyorum. Lahmacun tadı çocukluğumdan beri kebapçılarda yemiş gibi. Hamur o kadar cıvık kaldı ki akşamdan ısıtıp yedik.

Dün yarım ölçü yaptık. Bu akşam farklı bir tarif denemek için iki prosedür hazırladım.

Dileyen robotun içindekileri de fazla saflaştırmadan çekip çıkarabilir. Biraz yağ ve salça da ekleyebilirsiniz (kıyma yağsız ise). Sonuçta bu bir kebap tarifi değil, evde ne isterseniz ekleyebilirsiniz.

Not: Teflon tava kullanın yağlamanıza gerek yok. Teflon tavam var diyen kapak icat etsin.

Aşk..

Hamuru hazırlamak için:

    2 su bardağı un 1 su bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz 1 paket instant kuru maya (10 gr)

Harçlar için:

    200 gr dana kıyma 1 orta boy domates 1 orta boy soğan Maydanoz Tuz Kırmızı biber Karabiber gevreği

Servis için:

    Maydanoz, soğan, domates, limon

Lahmacun tavada nasıl yapılır?

Hamuru hazırlamak için unu yoğurma kabına alın. Su ve mayayı ekleyip hafifçe yoğurun. Yumuşak bir hamur elde etmek için tuz ekleyin. Hamuru masanın üzerine alıp biraz unla yoğurup topluyoruz. Hamur mayalanana kadar yoğurma kabına alınır ve bir saat mayalanmaya bırakılır. Hamur mayalanırken içi için soğanı, somayı ve maydanozu ince ince kıyın. Kıyma, tuz ve baharatlarla karıştırıp dinlenmeye bırakın. 10 eşit parça ekşi mayalı tatlı hazırlayın. Bu bezeleri teker teker merdane veya oklava yardımıyla açın. Yemek tabağı boyutları veya biraz daha küçük olması doğru. Hamurdan bir miktar yayın (hamuru 10 eşit parçaya bölün) ve hamurun üzerine yayın. Lahmacunu geniş bir tencereye (göbek de olabilir) alıp orta ateşte kapağı kapalı şekilde pişirin. Altı, tıpkı odun ateşinde olduğu gibi hafifçe koyulaşıp piştiğinde, servis tabağına alın. Tüm malzemeler pişince sıcak olarak servis yapın. (2-3 parça pişmiş olarak servis edebilirsiniz çok soğumasınlar)

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın