Merhaba sevgili arkadaşım,
Bloguma yeni bir pasta tarifi eklemeyeli uzun zaman oldu. Geçen hafta sevgili @foodiefoodbaker tost tarifimi Instagram’da görünce tamam hemen deneyelim dedim 🙂 Tarifi evde yemek uzmanı olan sevgili eşime gönderdim ve o da çok beğendi bende başladım. Pazar günü ekmek yapmak.
Aroması, dokusu ve tadıyla evinizde yapabileceğiniz en pratik ve lezzetli tost tarifi. Üstelik ambalajlı birçok üründe koruyucu içermez. Evde kendi ellerinizle çok pratik bir şekilde tost yapabilirsiniz.
Bu ekmeği kullanarak bir tost tarifi veya bir kulüp sandviç tarifi deneyebilirsiniz.
Instagram hesabım @mutfaksirlari Denediğim tarifleri paylaşırsanız hikayemde paylaşmak isterim. Instagram’da hesabımı takip etmeyi unutmayın.
Aşk…
İçerik Tablosu
Ev yapımı tost tarifi malzemeleri
- 240ml su 60ml süt 60g oda sıcaklığında yumuşak tereyağı 6g instant maya 25g toz şeker 6g tuz 480g un
Ev yapımı tost ekmeği tarifi nasıl yapılır?
Süt ve suyu 1-2 dakika ısıtın. (Termometreniz varsa 43 dereceye kadar ısıtın, yoksa parmağınızı içine daldırın ve 8-9 saniye sayın. Yanmıyorsa sorun yok) Sıcak su ve sütü bir karıştırma kabına alın, toz şekeri ekleyin ve maya ve karıştırın. Üzerini streç filmle kapatın ve maya köpürene kadar 5 dakika bekleyin. 120 gram un, tereyağı, tuz ekleyip yoğurun. Kalan unu kontrollü bir şekilde azar azar ekleyin. Yumuşak ve hafif ele yapışan bir hamur elde etmelisiniz. Hamur kabını genişletin ve hamur iki katına çıkana kadar mayalanmaya bırakın. Ekşi mayayı gazını alarak yoğurun ve un tablasına alın. Üzerine biraz un serpin ve hamuru kalıbınızın büyüklüğünde dikdörtgen şeklinde açın. Hamurun kısa kenarını açıp yağlanmış kalıba koyun. Hamur kabarana kadar (yaklaşık 40 dakika) kalıpta kabarmaya bırakın. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika üzeri ve kenarları kızarana kadar pişirin. (Ekmek yüksek olduğu için orta rafa koyarsanız üst kısmı çok çabuk pişip yanabilir.)
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]