medyauzmani.com

Etli lahana dolması – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Lahana yemeklerini, özellikle lahana çorbasını seviyorum. Rulo pişirmeyeli uzun zaman oldu. Havalar soğuyunca etli böreği düşünmeye başladım. Sonuç olarak, lezzetli bir paketleyici ortaya çıkıyor. Dilerseniz dana kaburga da kullanabilirsiniz ama ben domuz eti için ayırdığım kırık kemikleri kullandım.

Lahana sarmasını pişirirken kısık ateşte pişirmeyi ve suyunu sık sık kontrol etmeyi unutmayın. Pişmesi ve yumuşaması biraz zaman aldığından suyu çekebilir.

Ben sarımsaklı yoğurt ve domates sosuyla servis etmeyi seviyorum. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

Instagram hesabım @mutfaksirlari Denediğim tarifleri paylaşırsanız hikayemde paylaşmak isterim. Instagram’da hesabımı takip etmeyi unutmayın.

Aşk…

Etli rulo tarifi için malzemeler

    3-4 demet karalahana 2 yemek kaşığı salça (domates ve biber karışımı) 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı tereyağı 8-10 adet kaburga (sadece etli kısmı alınmış)

İç harç için:

    2 su bardağı pirinç 2 kuru soğan 300 gr dana kıyma 2 yemek kaşığı salça (biberli domates karışık) 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı 1-2 diş sarımsak kırmızı pul biber kuru nane karabiber tuz

Lahana rulo tarifi nasıl yapılır?

Büyük bir tencerede suyu kaynatın ve biraz tuz ekleyin. Lahana saplarını kesin ve yıkayın. Karabiberlerin ilk demetini kaynayan suya atın ve canlı kalmaları için haşlayın, süzgeçten geçirip kevgir içine atın. (Isı ile yumuşamaya devam etmesin diye soğuk suda geçirebilirsiniz) Soğanı ince ince doğrayıp derin bir kaba alın. Ruloyu doldurmak için pirinci yıkayıp kurulayın. Soğanların üzerine ekleyin, kıymayı, baharatları, salçayı ve zeytinyağını ekleyip karıştırın. Kalın lahana damarlarını ve saplarını bıçakla kesin. Dolguyu her sayfaya koyun ve yuvarlayın. Kaburgaları tencerenin dibine yerleştirin. Üzerine kıyılmış lahana yapraklarını koyun. Ruloları bir tencereye alın ve 2 yemek kaşığı salça, 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyin. Ruloların uzunluğunu biraz aşacak kadar su ekleyin. Önce harlı ateşte suyunu çekene kadar, sonra kısık ateşte börekler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın