Soğuk ama güneşli bir Pazartesi gününden herkese merhaba…
Haftanın ilk tarifi tatlı olsun da tüm hafta tatlı olsun istedim 🙂 Ayva jöle tarifini zaten biliyorsunuz. Ben de kalan suyu değerlendirmek ve jöleyi tek başına değil sütlü tatlıyla servis etmek için jöle yapmaya karar verdim. Bu yüzden cumartesi günü pratik tatlıyı evde denedim. Hazır, nereye kadar?
Yaptığınız puding hazırlanandan daha güzel oldu bence. Tatlılık ve kıvam tam damak zevkime uygun. Kullandığım vanilya çubuğunu pastanelerden veya internetten temin edebilirsiniz.
Sütlü tatlılarda yumurta kullanmak istemiyoruz ama pudinge kıvam vermesi için yumurta kullanmamız gerekiyor. Yumurta kokusundan korkanların endişelenmesine gerek yok çünkü biz az miktarda kullanıyoruz ve vanilya kokusu çok keskin.
Vanilyayı koku şeklinde kullanmak yerine bu şekilde yemek ve bu şekilde kullanmak size hem daha hoş bir hava verir hem de içindeki küçük çekirdekler sayesinde daha doğal hale gelir. Tabii bir çubuk vanilyaya 5 lira vermek her zaman mümkün olmuyor.
Vanilya çubukları vanilya ağacının meyvesidir ve bu meyve safrandan sonra dünyanın en pahalı baharatlarından biridir. Bunun nedeni ise artık evlerin vazgeçilmez mini belgesellerinden biri olan How It’s Made. Biz de öğrendik. Uzun ince yeşil bir meyve toplandıktan sonra vanilya belirli saatlerde güneşe bırakılır ve meyvenin resimdeki gibi siyaha dönüp olgunlaşması yaklaşık 9 ay sürer.
Bence bu zahmete değer çünkü hangi şekerde kullanırsanız kullanın, kendine has bir tat veriyor.
Bu keskin kokulu vanilya çubuğunu kek, dondurma, kurabiye, çikolata, kahve ve süt yapımında tatlandırıcı olarak kullanabilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Ev yapımı vanilyalı puding tarifi malzemeler
- 2 yumurta 4 su bardağı süt 3 yemek kaşığı buğday nişastası 1 paket vanilya 3/4 su bardağı toz şeker
Ev yapımı vanilyalı puding tarifi nasıl yapılır?
Vanilyayı bıçakla ortadan ikiye kesin. Tohumların içini bıçakla sıyırın. Vanilya podunu yumurta sarısı, süt, şeker ve çekirdekleri ile birlikte tencereye alın. Orta ateşte karıştırarak şeker eriyene kadar pişirin. Şeker eriyince 3 yemek kaşığı nişastayı ekleyin ve koyulaşana kadar pişirmeye devam edin. İstenilen yoğunluğa ulaşan şekeri ocaktan alın. Vanilya çubuğunun içini çıkarıp kaselere paylaştırın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırın. Bir saat kadar ayaklarını dinlendirelim.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]