Merhaba sevgili arkadaşım,
Her türlü ekmeği evde yaptığımız için iftarda ve sahurda afiyetle yiyebileceğiniz nefis bir ekmek tarifim var. Aslında bu nefis zeytin harcı ile başka bir sos istemezsiniz 🙂
Bu tarifi hazırlarken içi için JR.SOUS CHEF’in Bruschetta Salçası ve Organik Makarna Sosunu kullandım. Ufaklığımızla mutfakta bir şeyler yaparken zaman kazanmak için sık sık domates sosları kullanırım. Ayrıca mümkün olduğunca mevsimlik ve organik ürünler kullanmaya özen gösteriyorum.
Benim gibi her yemeği evde hazırlayanlar için çok faydalı olacağına eminim, bu yüzden üç takipçime JR.SOUS CHEF Ramazan Paketi hediye etmek istiyorum. Detaylar instagram hesabımda 🙂
İçerik Tablosu
Ev Yapımı Zeytinli Rulo Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr un 1 paket instant maya 1 çk toz şeker 320 ml su 1 yk tuz
İç harç için:
- 1 kavanoz JR.SOUS CHEF Bruschetta Salçası 4 yemek kaşığı JR.SOUS CHEF Organik Salça Sos
Ev yapımı zeytinyağlı rulo ekmek tarifi nasıl yapılır?
Mayayı yoğurma kabına alıp bir su bardağı su ve bir tatlı kaşığı toz şeker ekleyip karıştırıp eritiyoruz. 5 dakika köpürene kadar bekleyin. Unu ve bir miktar suda erittiğim tuzu ve kalan suyu ekleyip ele ve kaseye yapışmayan hamur yoğurun. Toplanan hamuru streçleyin veya nemli bir bezle örtün ve bir saat mayalanmaya bırakın. (Hamur iki katına çıkmalıdır.) Ekşi mayanızı unlanmış tezgaha alın ve kalıbınızın büyüklüğünde dikdörtgen şeklinde açın. Üzerine sosu gezdirin, hamuru sosun üzerine yayın ve hamuru yuvarlayın. Ekmeği boyadığınız çubuk kalıba koyun ve önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]