Evde Döner Nasıl Yapılır? – Benim favori yemeklerim

Evde Döner Nasıl Yapılır?

Döner, dünyadaki en sevdiğimiz yemektir. Kömür ateşinde yapılıyor ve pişerken kesiliyor, kolay bir iş değil. Beceriye bağlıdır. Döner ustaları farklıdır. Tezgahta kilolarca et yapıyorlar. Kesmek için büyük kılıç tarzı bıçaklar kullanırlar. Yanında ekmek, pilav veya turşu olsun bir et ziyafeti.

Evde yemeliyiz dediğimiz zamanlar çok oldu. Bu tarife asla hayır demezsiniz. İhtiyaçlarınıza göre düzenlenebilir ve kaydedilebilir. İsterseniz, bir veya iki saat önceden kaldırmanız yeterlidir. Ayrıca hanenizdeki kişi sayısına göre miktarı ayarlamak da mümkündür. Vejetaryen olmayanların da çok sevdiği lezzetli bir yemektir.

Home Döner tarifi için önce etin en güzel ihale kısmı olan antrikot kesilir ve hafifçe dövülür. Az yağlı, tek seferlik sığır eti yapın. Kıyılmış ete rendelenmiş soğan ve baharatları ekleyin ve iyice karıştırın.

Streç filmi açın, tezgahta soğutun ama yırtmayın. İki parça eti yan yana açın. Üzerine yarım santim kalınlığında dana eti koyun. Etin üzerine tekrar iki dilim et koyun. Tekrar kıyma ile örtün.

Gerdirme yardımı ile bükerek bükün. Sıkıca bağlayın. Uçlarını kapat. Rulonun uçlarından tutun ve ters çevirin. Sosis yapmak gibi sağlam ol. Dondurucu poşete dönün ve soğutun. Mutlaka bir gün bekleyin.

Ertesi gün çıkartıp ortamın sıcaklığına göre ancak kesiler bıçakla yapılana kadar eriyene kadar bekleyin, ardından dilimleyip az yağ ile bir tavada pişirin ve kısık ateşte pişirin. Servis ederken üzerine tereyağı gezdirin.

Kendi kendine yapılan bir donör hizmete hazır.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın