Beklenen artış bugün de gerçekleşmedi. Dünkü şişliğin aynısı var ve üstü yarı pullu. köpüklü maya. Sonunda ne olacağını bilmezsem çok yüksek diyeceğim ama beklenen gün yaklaşıyor 🙂
Kokusu da iyi temizledi. Düne göre aynı oranda şiştiğini aşağıdaki görselde görebilirsiniz. 8 OZ hattından en üst sıraya geldi. Biraz şişer ama her gün aynı stabiliteyi korur. Jank bu kısımda yeminini artırmıştır. Yem ve suyu aynı oranlarda arttırmaya devam ediyoruz. Pazar akşamı inşallah büyük bir coşkuyla kabarırsınız ve Pazartesi akşamı mayamız hazır olur. Sonra bu genç ve gayretli mayadan ekmek yapmaya çalışacağız.
Biraz maya alıp beslemeye devam edeceğim. Ekmeğinin yaşlandıkça güzelleştiğini biliyorum.
Bu arada araştırdıkça çeşitli numaralar öğreniyorum. Her yazıda onlardan bahsediyorum. Fermantasyon sürecinin başında daha güvenli olması ve fermantasyon sürecini hızlandırması için 7-8 adet kuru üzüm konulabilir. Maya hazır olduğunda üzümleri çıkarın ve beslemeye devam edin. Günün özeti bu olsun 🙂
tüm aşamalar
– İlk gün ve kurulum
– Ekşi maya 2. gün
3. gün ekşi maya
4. gün ekşi maya
5. gün ekşi maya
– 6. gün ekşi maya
– Ekşi maya, yedinci gün
Ekşi hamur tarifi – 5. Gün
Tarif cafefernando.com’dan uyarlanmıştır.
İçerik Tablosu
Evde ekşi maya yapımı – 5. Gün tarifi malzemeleri
- 150 gr (3/4 su bardağı + 2 yemek kaşığı) tam buğday ekmeği ve un (%50-%50) karışımı 125 gr (yaklaşık 1/3 su bardağı + 1 yemek kaşığı) oda sıcaklığında içme suyu
Evde ekşi maya nasıl yapılır – beşinci gün tarifi?
Ekşi hamurun %80’ini kuru malzemelerle birlikte atın. Un ve suyu ekleyip tahta kaşıkla un parçaları gidene kadar karıştırın. Kasenin çevresine yapışan hamuru sıyırın, üstünü bir peçete ile örtün ve mutfağınızın sıcak, güneşli bir köşesinde mayalanmaya bırakın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]