Doğal elma sirkesi yapmak için önce aldığımız elmaları uygun şekilde yıkarız.
Mümkünse marketten yerel elma olarak elma alın.
Bir kavanoza bir avuç bezelye koyuyoruz.
Elmaları önce ortadan ikiye bölüp tekrar bölüyoruz, saplarını kesip çekirdekli bir kavanoza koyuyoruz.
Bütün elmaları kesip bir kavanoza koyuyoruz.
Üzerine 1 çay kaşığı bal, 1/2 çay kaşığı tuz ve bir bardak elma sirkesi ekleyin. İstenilen bal yeterince şeker konulabilir.
Kavanozun kenarına içme suyu döküyoruz ve şişenin kapağını tülbent ile kapatıyoruz.
Karanlık, güneş görmeyen bir yere götürüyoruz.
Balkonda bir kutuya koydum.
Bir hafta boyunca her gün tahta kaşıkla karıştırıyoruz.
Hafta sonları 3-4 günde bir karıştırıyoruz.
1 ay sonunda kavanozda beyaz köpük olacak merak etmeyin 1 ay sonra haftada bir yada aklımıza gelince karıştırıyoruz.
3-4 ay sonunda sirke içerir.
Bir kaseye plastik bir süzgeç koyun, süzgecin içindeki tülbentleri temizleyin ve sirkeyi süzün.
Sirkeyi cam şişelere doldurup buzdolabına koyuyoruz.
Salatalarımızda severek kullanıyoruz.
Bu şekilde sirkede üzüm ve ayva yapabilirsiniz.
Doğal elma sirkesi hazır.
yemek ister misin 😋
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]