medyauzmani.com

Peynirli Tatlı Köfte – En Sevdiğim Yemek

Et sevmeyenler bile pişmiş eti sever. Eminim çocuklar sevecektir. Diğer baharatlar etle birleştiğinde çok lezzetli oluyor.

Kaşar peynirini özellikle fırınlamada sıklıkla kullanırız. Bu tarifimizde biz işimizde istisnasız cheddar peynirini dilim olarak kullanıyoruz.

Köftelerde değişiklik yapın ve sunumu ile değiştirin. Ailenizdeki kişi sayısına göre miktarı artırabilirsiniz. Bu ölçü on iki palmiye topu verir.

İlk olarak soğanları koyuyoruz, dana eti, galeta unu, tuz, karabiber, köfteler için baharatlar ve bir kaşık sıvı yağ ekliyoruz ki fırında kurumasın ve çizilmesin.

1/2 saat buzdolabında bekletin.

Dinlenen etten mandalina dilimlerini kesip rulo yapıyoruz. Fırın tepsisinin ortasını açmak kolaydır.

Yağlı kağıt ile çay tabağı arasında 1/2 kat parmak büyüklüğünde yuvarlarız. Her iki tarafının da aynı kalınlıkta olmasına özen gösteriyoruz. Peynir eklendiğinde patlamaması için çok ince olmalıdır.

Bir yarısına bir parça kaşar peyniri koyun ve diğer yarısını kapatın. Kenarları birleştiriyoruz.

Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizip 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Kızaran köftelerin altını kontrol edin, kızarmadıysa ters çevirin. Turbolarda altı parçayı döndürmek gerekir.

Her iki tarafı da kızartıldığında pilav ve salata servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

_

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın