Evde Kahvaltıda Siyah Zeytin Nasıl Yapılır (İpuçlarıyla)

Evde Siyah Zeytin Nasıl Yetiştirilir Tam Boy Evde İpuçlarıyla Siyah Zeytin Nasıl Yetiştirilir

Kahvaltıda çok önemli olan siyah zeytini sizlerle buluşturuyoruz.

Zeytin alırken zeytinin yumuşak, parlak ve lekeli olmaması gerekmektedir.

Zeytinleri 5 litrelik su fıçılarına dolduruyoruz

Huni yardımıyla bir bardak tuz, 2 küp şeker, bir tatlı kaşığı limonun üzerine eksik parmağımızı koyup kapağını kapatıp soğuk bir yerde sallıyoruz.

Ertesi gün kapağı yavaşça açıp içerideki havayı alıp kapağı tekrar kapatıp tekrar yatay olarak yerleştiriyoruz.

Öncelikle iki günde bir sallayarak geri dönüşüm yapıyoruz.

Şişenin önüne bir işaret koyuyoruz ve salladığınızda bir tarafı durmaması için işaret koyuyoruz.

10 gün boyunca her gün sallıyoruz

Sonra 5 günde bir, sonra haftada bir ve sonra 10 günde bir sallıyoruz.

1,5 ay sonunda zeytinleri koyduğumuz tamburda 4 inç su birikir.

İki parmak kalana kadar suyu süzüyoruz.

Zeytinler su verince tamburda azalır, bu nedenle başka bir kutu kesip eksik zeytinleri bitiririz.

Bu şekilde zeytinler üç ay sonra yemeye hazır hale gelir.

Zeytinler bir yıl boyunca tamburda olabilir.

Direkt güneş ışığı almayan serin bir yerde muhafaza edilmesi yeterlidir.

Zeytin yemek istediğimizde zeytinleri süzgeçe alıp akan suyun altında güzelce yıkıyoruz.

Ardından suyu bir filtrede iyice tutun.

Tepsiye bir kağıt havlu koyun ve üzerine zeytinleri dökün.

Bir kutu zeytini iki tepsiye alıyoruz.

24 saat bekletip bir cam kavanoza alıp üzerine ayçiçek yağı döküp yağın emilmesi için yağ ile ovuyoruz.

Zor gibi görünse de en ucuz ve en lezzetli zeytinleri yiyoruz.

Kahvaltıda siyah zeytin

Yapabilenler için kolay.

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın