Evde Lahmacun Nasıl Yapılır?
Öncelikle hamurumuzu hazırlayalım.
Bunun için su, süt, maya ve toz şekeri derin bir kaba alıp 10 dakika pişirin, maya eriyene kadar bekleyelim.
Daha sonra unu azar azar ve kulakla aynı kıvama gelene kadar ilave edin.
Kıvamı elde ettikten sonra ağzını kapatıp bir saat kadar kurumaya bırakalım.
Hamur yükselirken iç harcını yapalım 😀
Kurulum için tüm sebzelerimizi kıymanın üzerine çekip robota ekleyelim.
Tuz, baharat ve yağı ekleyip iyice karıştırın.
Dinlenen hamurdan mandalina parçalarını alıp tabak büyüklüğünde küçük bir iğne yardımı ile un serperek yayalım.
İçine 2 kaşık çamuru koyup her tarafına serpelim.
200°C önceden ısıtılmış fırınımızda 10-15 dakika pişirdikten sonra bol maydanoz ve limon ile servis ediyoruz.
Yemek yemek ister 👌.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]