Evde Limonata Nasıl Yapılır? – Benim favori yemeklerim

Not: Limon hazırlamak istiyorsanız size tavsiyem limon ve portakalları 1 gece önceden yıkayıp buzdolabına koymanızdır. Bu kadar vaktiniz yoksa buzdolabında 5-6 saat kadar beklemeniz yeterli olacaktır.

Dondurucuya koyduğumuz limonları ve portakalları 1 2 dakikadan daha kısa bir sürede çıkarıyoruz, limon ve portakalları burnuna atmak için kesip bekletiyoruz.

Dilimlenmiş portakal ve limonları rondodan geçiriyoruz.

1 su bardağı şekeri rondoya ekleyip tekrar rondodan geçiyoruz. (limon ve şeker seviyorsanız şeker miktarını artırabilirsiniz)

Bir tencerede 3 litre. Rondonun içinden geçirdiğimiz limon, portakal, şeker karışımını suya koyup biraz karıştırıp odaya koyuyoruz 1 gece odada bekletiyoruz.

Limonlarımızı süzgeçten geçiriyoruz ya da temiz bir tülbent kullanabilirsiniz.

Limonlarımızı şişelere koyup çalkalıyoruz, limonlarımız içmeye hazır.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın