Evde mayonez nasıl yapılır? – Tarifler.net.tr – Pratik tarifler

Annem sayesinde çok küçük yaşta mayonez yapmayı öğrendim. Daha dün gibi denedik ve başaramadık, yumurta israfı, blender tutmaktan ağrıyan kollar ve gergin sinirler de cabası 🙂

Yıllar sonra kendim yaptığımda oda sıcaklığında yumurta kullandığımı ve çok güzel çırptığımı fark ettim.

Evde mayonez yaparken iki farklı sorunla karşılaşabilirsiniz.

Mayonez yağın yarısı olunca kıvamı koyulaşıyor ve böyle bir durumda tek yapmanız gereken 1 yemek kaşığı su ekleyip çırpmaya devam etmek. Mayonezin sıvı kıvamına geldiğini göreceksiniz. Mayonez, tüm soslar gibi, bayat yumurtalardan veya içine çok fazla yağ dökülmesinden kaynaklanabilir. Bu durumda tek yapmanız gereken başka bir derin kaba 1 yemek kaşığı su koyup mayonez püresini temiz bir kaba aktarıp orada suyu ekleyip çırpmak. Bu durumda durum düzelmezse, yapılacak tek şey baştan başlamaktır.

Mayonez yaparken zeytinyağı veya çiçek yağı kullanabilirsiniz. Damak tadınız acıya alışkın değilse zeytinyağı kullanmayın. Ayçiçek yağı ile yapacağınız mayonez çok daha hafif olacaktır.

Bende blender yok nasıl yaparım diyenler bu tarife göz atabilirler. el yapımı mayonez

Not: Mayonez yaparken daima güvendiğiniz bir satıcıdan taze yumurta alın.

Aşk…

Evde mayonez nasıl yapılır? Tarif malzemeleri

    1 yumurta sarısı 1 yemek kaşığı limon suyu 2 çay kaşığı Dijon hardalı 250ml tuz yağ 6-7 çay kaşığı su

Evde mayonez nasıl yapılır? Tarifi nasıl yapıyorsun?

Yumurta sarılarını yumurta aklarından ayırın. Yumurta sarılarını derin bir cam veya metal kaseye alın. Karıştırıcıyı çalıştırın ve sarılar tamamen dağılana kadar yüksek hızda çalıştırın. Yumurta sarılarına yavaş yavaş sıvıyağ eklenir. Yumurta sarısı ve yağ iyice karışınca aynı şekilde tekrar yağı ekleyin. Koyulaşmaya başlayan mayoneze hardalı ekleyin ve çırpın. Limon suyunu ekleyin ve çırparken yağı eklemeye devam edin. Yağın bitmesine yakın tuzu ekleyip yüksek devirde 1-2 dakika çırpın. Mayonez koyu bir kıvam alacak, rengini ve kıvamını açmak için yüksek devirde çırparken 6-7 yemek kaşığı su ekleyin. Tadı ve rengi istediğiniz kıvama gelince çırpmayı bırakın ve kullanacağınız kaba alın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın