Evde Nefis Donut Yapımı – Leziz Yemeklerim

Yumurta, şeker, tuz, su, süt ,mayayı uygun bir kabın icinde karıştıralım. Unu yavaş yavaş ekleyerek yoğuralım. Kontrollü ekleyin ele yapışmayan bir hamur olacak. Hamurun üzerini iyce kapatalım ve 1 saat mayanadirmaya bırakalım

Mayalandirma isleminden sonra hamuru iki eşit parcaya bölelim. Tezgahı hafif unlayıp hamurun bir parcasini merdane veya oklava ile çok ince ya da çok kalın olmayacak şekilde açalım. 

Donut kesme aparatı ile keselim. Eğer aparatınız yoksa bardak da olur ortasinida su sisesinin kapağı ile kesebilirsiniz.

Isınan yağda hamurların her tarafi eşit kızaracak şekilde kızartalım. 

Bütün hamura aynı işlemi uygulayalım. 

Kızarttıktan sonra cikalataya batıralım ve dilediğiniz gibi süsleyin afiyetle.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın