Evde pizza yapmak zor gibi görünse de gerçekten çok kolay, hepsi bu.
Hamur için sıvı malzemeler karıştırılır, maya, şeker ve tuz eklenir, yavaş yavaş un ilave edilir ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurulur, üzeri kapatılır ve bir saat mayalanmaya bırakılır.
Hamur kabarırken üzerini hazırlayalım.
Kaşar peynirini oynayalım ve bir kenara koyalım, su, salça, kekik ve zeytinyağını karıştıralım, diğer malzemeleri serpelim ve hazırlayalım.
Hamur kabarınca tezgaha un serpelim ve tepsiniz küçükse hamurumuzu 2 veya 3’e bölelim.
Biraz un yapalım, önce elimizle biraz açalım daha sonra merdane ile tepsinin büyüklüğüne göre açalım. Ben çok sevmediğim için biraz açtım, ince seviyorsanız biraz açabilirsiniz.
Tepsinin altına yağlı kağıt serelim veya mısır unu serpelim ve hamuru tepsiye alalım.
Üzerine sosu dökelim, üzerine kaşar peynirini koyalım, ardından diğer malzemeleri koyup en son kaşar peynirini ekleyip 180°C fırında pişirelim.
Piştikten sonra dilerseniz biraz cheddar veya mozzarella peyniri ekleyin ve peynir eriyene kadar fırında bekletin.
Peynir eridikten sonra fırından çıkarıp servis edebilirsiniz.
Not: Hamuru 2’ye böldüm. Diğer yarısı için farklı bir yöntem yaptım. İki veya üç kişi iseniz 1/2 ölçü yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]