Merhaba sevgili arkadaşım,
Pizzanın lezzetine lezzet katan unsurlardan biri de hazırladığınız pizza sosu ve soslarda kullanılan malzemelerdir. Artık küçük pizzacıların evlerinde kullandığı domates sosu hazırlayabileceksiniz. Bu tarifi damak zevkinize göre geliştirebilirsiniz. Sadece pizzada kullanmak yetmez ise makarna sosu olarak da rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Sosun ana noktalarından biri de yazdan kalma tadıyla domates. Evde kışlık domates sosu nasıl yapılır bu tariften öğrenebilirsiniz. Kırmızı biberi tüm kullanımlarımızda yoğun bir tat yerine hafif bir tat (aroma) isteriz.
Tarifin video açıklaması:
Yakında blogumda ve YouTube kanalımda buluşacağınız harika bir pizza hamuru tarifi.
Aşk…
İçerik Tablosu
Evde pizza sosu nasıl yapılır? Tarif malzemeleri
- 500 gr olgun domates veya yazlık konserve domates 1 tatlı biber (bütün) 3-4 diş sarımsak (bütün) 1 küçük soğan (doğranmış) 1 defne yaprağı 5-6 top karabiber 1 çay kaşığı kuru kekik 2-3 sap taze kekik 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2 yemek kaşığı tereyağı tuz (domates sosu kullanacaksanız kullanmayabilirsiniz) 1 su bardağı su
Evde pizza sosu nasıl yapılır? Tarifi nasıl yapıyorsun?
Tereyağı ve zeytinyağını bir tencereye alın. Sarımsak, doğranmış soğan ve tatlı biber ekleyin. Defne yaprağını ve karabiberi ekleyip bir dakika soteleyin. Kuru kekik ve domates sosunu ekleyip 2-3 dakika kaynatın. Taze kekik ve suyu ekleyin ve sosu orta ateşte kaynatın. Kaynayan sosun altını kısın ve kısık ateşte 10-15 dakika koyulaşıncaya kadar pişirin. Pişen sosu süzgeç yardımıyla süzün. Kolay süzmek için süzgeci bir kaşık veya spatula yardımıyla ters çevirin. Soğuyan sosu pizzalarınızda kullanabilir ve daha sonra kullanmak üzere dondurucuda saklayabilirsiniz.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]