Evde sebze suyu nasıl yapılır? – Tarifler.net.tr – Pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Aşçılık Okulu bölümü için lezzetli ve doğal sos tarifleriyle devam ediyoruz. Hisse senedinin ne olduğundan daha önce bahsetmiştim ama burada kısaca anlatayım. Stok için profesyonel mutfak tabiriyle sadece kemik, kırmızı et, tavuk ya da sebze kullanılarak hazırlanan aromalı sular diyebiliriz. Artık et suyu yani aromatik suları kemik ve yemeklerde kullandığınız sebzelerden hazırlayabilirsiniz.

Sebze suyu yapmak çok kolaydır. Sebzeli smoothie yapmak için gidip fazladan kereviz sapı almam. Markete gittiğimde kerevizi sapları ve yapraklarıyla birlikte alırım, böylece saplarını daha sonra sebze suyu yapmak için kullanabilirim. Ben arpacık soğanı aldığımda arpacıktan arta kalan dış kabuğu da kullanırım. Bu yüzden aldığım tüm malzemeleri sonuna kadar değerlendiriyorum.

Unutmayın, pırasa kullanıyorsanız diğer tariflerdeki gibi soğan eklemenize gerek yok. Hazırlanan sebze sularını buzdolabında bir haftaya kadar saklayabilirsiniz.

Çorba, pilav ve sebze yemeklerini tatlandırmak için kullanabilirsiniz.

Ev Yapımı Tavuk Sos – Tavuk sos tarifime buradan ulaşabilirsiniz.

Aşk…

Evde sebze suyu nasıl yapılır? Tarif malzemeleri

    2 sap pırasa 1 havuç 1 sap kereviz 1 defne yaprağı 1 diş sarımsak 1-2 sap taze kekik 7-8 tane karabiber 3 litre su

Evde sebze suyu nasıl yapılır? Tarifi nasıl yapıyorsun?

Yıkanmış pırasa, havuç ve kereviz sapını eşit büyüklükte doğrayın. Defne yapraklarını, kekiği, hafif ezilmiş sarımsağı ve karabiberi tülbent veya kemiğin içine koyup bağlayın. Tüm malzemeleri bir tencereye koyun, su ekleyin ve orta ateşte kaynatın. Su kaynama noktasına geldiğinde, ısıyı azaltın ve 5 dakika daha pişirin. Sebze suyunu süzün ve oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyun. Artık yemeklerinizde kullanıma hazırdır.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın