Evde Şembusek Nasıl Yapılır – Tariflerim

Mardin’de evde rahatlıkla sembuse yapıyoruz.

Sembusek tarifi için bir kaseye 2 su bardağı un koyuyoruz. Unun içine tuz, 1/2 su bardağı yoğurt, 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve ılık su koyuyoruz.

Kuru mayayı döküp malzemeleri karıştırıp hamuru yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz hamurun üzerini kapatıp yarım saat mayalanmaya bırakıyoruz.

Bu arada soğanları soyun ve küçük küpler halinde kesin.

Kıymayı bir kaseye alıp doğradığımız soğanı alıyoruz. Domatesin kabuğunu çıkarın, küpler halinde kesin ve kıymaya ekleyin. Yeşil biberi yıkayıp kurulayın, biraz serpin ve ete ekleyin.

2 yemek kaşığı sıvı yağ, tuz, karabiber ve pul biberi koyup elimizle sıkıyoruz. Bu arada 1-2 yemek kaşığı su ekleyin.

Hamuru tezgahtan alıp 8 eşit parçaya bölüp elimizle 8 beze elde edecek şekilde yuvarlayalım.Küçük bir toplu iğne veya oklava ile kek kalıbı büyüklüğünde açıyoruz. Yarım ay gibi açıp kapattığımız hamurun içine kıymayı koyuyoruz. Rulet yardımı ile kenarlarını kesiyoruz. Aynı işlemi diğer bezeler için de yapıyoruz.

Bir fırın tepsisine yağlı kağıt seriyoruz ve hamuru tepsiye yerleştiriyoruz. Yumurtayı ve bir çay kaşığı yoğurdu kaseye ekleyin ve iyice karıştırın. Yoğurt-yumurta karışımını hamurun üzerine yayın.

Altın kahverengi olana kadar önceden ısıtılmış bir fırında pişirin

Sevdiklerinize bir bardak ayran ısmarlayın

Bu malzemeleri ikiye katlayıp 16 sembusek elde edebilirsiniz.

Hepsini pişirmezseniz, buzdolabında saklayabilirsiniz.

Sembusek evde en kolay, hazır

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın