Merhaba sevgili arkadaşım,
Aralık ayının gelmesiyle sıcak şarap sezonunu açtık. Soğuk kış gecelerinde, ister eğlenceli bir film veya kitap eşliğinde, isterseniz de arkadaşlarınızın davetleri için hızlıca yapabileceğiniz harika bir tarifim var.
Swissotel’in eski sommelier’lerinden sevgili Fuat’ın bu gece bizim için yaptığı enfes bir şarap. Şarap çok kısık ateşte ısıtıldığı için tüm meyvelerin ve baharatların aromalarını bulanmadan içine çekiyordu. Aşağıdaki ölçülere 1 litre şarap ekleyerek sıcak şarabınızı artırabilirsiniz.
Not: Son dönemde 1-2 kakule ve 1 anason ekledik.
Aşk…
İçerik Tablosu
Evde sıcak şarap nasıl yapılır? Tarif malzemeleri
- 1 litre sofralık şarap 2 portakal 1 elma kabuğu ve yarısı soyulmuş elma 3 çubuk tarçın 15 karanfil 2 kuru incir 2 kuru kayısı Yarım su bardağı toz şeker (damak zevkine göre artıp azalabilir) 2-3 adet damak zevkine göre 1 adet kırmızı pancar eklenebilir.
Evde sıcak şarap nasıl yapılır? Tarifi nasıl yapıyorsun?
Bir portakalın kabuğunu soyun, karanfili portakal kabuğuna koyun. Soyduğunuz portakalı ve diğer portakalın suyunu sıkın. Elmaların kabuğunu soyun, çekirdeğini çıkarın ve küpler halinde kesin. Kuru kayısı ve incirleri ikiye bölün. Portakal suyunu ve şarabı tencereye alın, şekeri ekleyin ve kısık ateşte ısıtmaya başlayın. Hazırladığınız malzemeleri tencereye ekleyin, kaynama noktasına gelene kadar 15 dakika kısık ateşte ısıtın ve sıcak servis yapın. (dijital sertifikanız varsa 75 dereceye kadar ısıtmanız yeterlidir)
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]