Evde tereyağı nasıl yapılır – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Temel gıdalarımızın birçoğunu evde yapmaya başladık. Kızım 6 aylık olduğu ve yoğurt yapmaya başladığımız için kahvaltıda krem ​​peynir de yedik. Hatta her hafta 2 litre çiğ süt alıyoruz ve günlük tüketim için 5-6 kavanoz yoğurdu mayalıyorum. (Evde yoğurt nasıl yapılır yazıma buradan ulaşabilirsiniz.)

Ben kızımın kahvaltısına lor veya lor peyniri, artan sütü yoğurt veya sirke ile keserek yapardım. (Tarif burada.)

Son 1.5 aydır çiğ sütü kaynattıktan sonra oda sıcaklığına gelince buzdolabına koymaya başladık. Sabah buzdolabından çıkarıp kremasını ayırırdık. Bu şekilde yumurtalık daha kalın ve toplanması daha kolay olur. İşin püf noktası, tencereyi kapağı açık olarak buzdolabına koymaktır. Bu kremayı dondurucuda bir kapta saklamaya başladık.

Pazar sabahı kap dolduğunda tamam dedik, tereyağı yapma zamanı 🙂 Sonuç olarak yaklaşık 950 gram krema topladık.

Yani tereyağı yapmanın bir zorluğu da bizim gibi küçük boydan süt kremasını toplayacak sabrı göstermek 🙂

Videolu anlatım

Artık ev yapımı tereyağı konusuna geldiğimize göre, size iki şey daha söylememiz gerekiyor. Birincisi kesilmiş süt, kesilmiş süt veya peynir altı suyu. Bu suyu lor yaparken de alıyoruz. Tarif burada ve çok yardımcı oluyor. Bu suyu birçok yemekte kullanabiliriz.

Diğeri ise istenirse yağı tuzla tatlandırmak. Sütü ayırıp tereyağını yıkadıktan sonra tuzunu ekleyip karıştırabilirsiniz. Sadece tuzla değil, çeşitli baharatlar ve taze otlarla da tatlandırabilirsiniz. Tuz eklemek de yağın ömrünü uzatır.

Fotoğraflarınla ​​yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…

Evde tereyağı nasıl yapılır Tarif malzemeleri

    1 kilo krema 1 su bardağı ılık su (parmak tutacak kadar ılık) 1 litre soğuk su (buzlu su) Yağı yıkamak için oda sıcaklığında su

Evde tereyağ nasıl yapılır Tarifi nasıl yapılır?

Topladığınız kremayı buzluktan alın ve eriyene kadar oda sıcaklığında bırakın. Kremayı blendera alıp orta devirde 1-2 dakika çırpıyoruz. Krema topaklanınca içine ılık su dökün ve çırpmaya devam edin. Krema topaklanınca 500 ml buzlu su ilave edip önce düşük sonra yüksek devirde çırpın. Yağ geri kazanılana ve sudan ayrılana kadar bu işleme devam edin. Ayrılan yağı elinizle toplayın, sıkın ve temiz, derin bir kaba koyun. Yağı 2-3 yıkama suyu temiz çıkana kadar yıkayın. Tezgahın üzerine streç film yayın, ortasını yağlayın ve rulo şeklinde sarın. 0 derecede buzdolabında veya derin dondurucuda saklayınız.

Not: Kremayı çırparken çok fazla sıçrama oluyor. Blenderin koruyucu kapağını kapatın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın