Eve Dön Ramazan Tarifi, Tarif, Nasıl Yapılır

Evde Kolay Ramazan Pidesi Tarifi, Tarifi, Nasıl Yapılır?

Unumuzu tezgaha alıp ortasını havuz şeklinde açalım. Su ekleyin ve iyice karıştırın

Mayayı ve tuzu ekleyip hamur pürüzsüz olana kadar 10 dakika yoğurun.

Üzerini streç film ile kapatıp bir saat dinlenmeye bırakın.

Sosu için unu ve suyu bir çırpma teli ile çırpın, üzerine sıcak su ekleyin ve karıştırmaya devam edin.

Tezgaha un serpelim ve hamuru tezgaha alıp 3’e bölelim, elimizle beze şeklinde yapalım, farklı bir yere mısır unu serpelim ve hamuru koyalım.

Hamuru açıp ellerimizi sosa batıralım.

Parmaklarımızla yapalım, bir tepsiye dizip üzerine susam serpelim, tepsinin mayası üzerinde 15 dakika dinlendirelim.

170 derecede önceden ısıtılmış fırında altın sarısı olana kadar pişirin. 25-30 dakika yeterli

Ev yapımı Ramazan Pidesi servise hazır.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın