Ezoglien Çorbası – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bugünkü tarifim çocukluğumdan beri en sevdiğim çorbaya ait. Hiç unutmam, 5-6 yaşlarındayken rahmetli dedem çok sevdiğim için beni kebapçıya çorba almaya götürmüştü 🙂

Artık yemek yemenin ve yemek yapmanın hayatımda önemli bir yeri olduğunu düşünmeyin. Çocukken yemek konusunda çok seçiciydim ve pek çok şeye bakmazdım. Ben çocukken beni yemeğe götürmezlerdi tabi 🙂

En sevdiğim şeyler ezoglen çorbası ve kadayıf tatlısıydı 🙂 Canım dedem beni yakınlardaki bir kebapçıya götürür önce pideyi küçük küçük doğrayıp yer sonra bol fıstıklı kadayıf söylerdi.

Hey ayam… Artık koca bir kadın olduğum için o günleri özlemle ve sevgiyle anıyorum 🙂

Dün yaptığım izoglin çorbası beni o günlere götürdü. Hazır çorbalarda bulamayacağınız kadar lezzetli bir tada sahiptir.

Tarifin 16 saniyelik hızlı bir videosu için yazının üst kısmındaki ilgili videoya tıklayabilirsiniz.

Aşk…

İzoglen çorbası tarifi için malzemeler

    1 su bardağı kırmızı mercimek 1 kahve fincanı bulgur (Türk kahvesi fincanı) Yarım fincan kahve Pirinç (Türk kahvesi fincanı) 1 orta boy kuru soğan 2 diş sarımsak 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ veya tereyağı 7 su bardağı su 1 et suyu İsteğe göre tuz

meyan kökü için:

    2 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı salça 1 tatlı kaşığı nane 1 tatlı kaşığı kırmızı biber 2 yemek kaşığı sıvı yağ 2 su bardağı su

İzoglen çorbası tarifi nasıl yapılır?

Soğanı ve sarımsağı küçük parçalar halinde doğrayın. Margarini bir tencereye alıp kızdırın. Soğan ve sarımsağı ekleyin ve hafif kahverengi olana kadar soteleyin. Pembe soğana mercimek, bulgur ve pirinci ekleyip bir dakika daha soteleyin. Tuz ve 7 su bardağı su ilave edilerek orta ateşte kaynamaya bırakılır. Daha büyük bir tencereye yağı alın. Unu ekleyip kavurun. Kavrulan una domates salçasını ekleyin ve bir dakika daha soteleyin. Baharatları ekleyin, karıştırın ve iki bardak sıcak su ilave edip topak kalmayacak şekilde karıştırmaya devam edin. Diğer tencerede haşlayıp yumuşamış olan baklagilleri, su ile hazırladığınız unlu suya ekleyin ve karıştırın. Kaynatın ve ocaktan alın. İstenirse kızarmış yağ ve kırmızı biber ile servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın