Fasulye ile kavrulmuş yumurta nasıl yapılır? fasulye yumurtası tarifi



Taze fasulye yaz aylarının vazgeçilmez gıdasıdır. Aynı zamanda harika bir kış yemeğidir.

Yeşil fasulye genellikle zeytinyağı ile tercih edilir. Ancak kıyma, tavuk ve et ile de hazırlanabilir. Yumurtalı taze fasulye de denenmeli, ki bu her zaman iyidir.

İster kahvaltıda, ister öğle yemeğinde, ister sahurda… tadı harika. Üstelik tamamen dolu.

Dersler

  • 700 gram yeşil fasulye
  • 2 yumurta
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı tatlı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

yapılışı

İlk olarak yemeklik doğranmış soğanları zeytinyağında kavurun. Domates salçası ekleyin ve bir veya iki dakika daha soteleyin. Ardından hazırladığınız konserve fasulyeleri ekleyin. Baharatları ekledikten sonra 15-20 dakika kızartın. Sürenin sonunda çırpılmış yumurtaları ekleyin. Birkaç kez karıştırdıktan sonra 5 dakika kısık ateşte pişirin.

Yorum yapın