Merhaba sevgili arkadaşım,
Yazlıktaki çalışmaların bitmemesi nedeniyle İstanbul’a dönüşümüz bir gün daha ertelendi. Ben de laptopumu aldım ve verandada işe koyuldum 🙂 Proje ve mail trafiğine gömülmeden önce beklediğim tariflerden biri olan börülce salatamı sizlerle paylaşmak istedim.
Normalde siyah fasulyeyi bu tarifteki gibi hazırlıyorum ama son zamanlarda ceviz ve biraz domates ekleyince tadını daha çok sevdiğimi fark ettim.
Daha önce görmüş ama evinde hiç yapmamış olanlar için nasıl çözüleceğine dair adım adım fotoğraflı bir post hazırladım. Deniz börülcesi nasıl çıkarılır? Detayları yazımda bulabilirsiniz.
Videolu olarak nasıl çıkartacağınızı yakında sizlerle paylaşacağım.
Not: Fasulye filizlerine tuz eklemenize gerek yoktur. Kaynattıktan sonra ekleyip eklemeyecekseniz tadına bakın.
Aşk…
İçerik Tablosu
Deniz börülcesi salatası tarifi için malzemeler
- Deniz börülcesi 1 orta boy domates 5-6 ceviz 2 diş sarımsak 5 yemek kaşığı zeytinyağı veya yarım limonun suyu veya 2-3 yemek kaşığı sirke 1 litre su
Nohutlu deniz salatası tarifi nasıl yapılır?
Fasulyeleri 1-2 su ile yıkayın ve varsa köklerini kesin. Büyük bir tencerede su kaynatın ve börülceleri 7-8 dakika koyu açık yeşil olana kadar kaynatın. Pişen barbunyaları süzgeç yardımıyla tencereden alıp soğuk su dolu bir kaba alın (böylece yeşil renklerini koruyacaklardır). Haşlanan börülcelerin kılçıklarını ayıklayın (dalları sapların yanındaki birleşim yerlerinden tutup birer birer kendinize doğru çekin ve dışarı çıkan yeşil kısımlarını kaseye alın.) Domatesleri küp küp doğrayın, cevizleri bıçakla doğrayın ve ekleyin. deniz börülcesine. Zeytinyağını ezilmiş sarımsak ve sirke ile karıştırın, satın alınan deniz börülcesi ile bir salata kasesine karıştırın ve servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]