Fasulye turşusu nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 20 yorum var. Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nilay Tulum Fasulyesi, Sebzeleri, Turşuları, Reçelleri, Turşuları
Çıkış tarihi: 10-25-2007
4 5 5 1
Fasulye turşusu annemin ve benim en sevdiğimiz turşudur. Ne zaman turşu yapsam veya alsam ilk tercihim fasulye, ikinci tercihim ise erik turşusu 🙂
salamura fasulye
İçerik Tablosu
Fasulye turşusu tarifi için malzemeler
- 3 kg kavanoz, 2 kg taze fasulye, 4 adet yeşil biber, 4 diş sarımsak, 1 su bardağı kaya tuzu, 4 su bardağı su, 1 çay bardağı sirke,
Tarifle fasulye turşusu nasıl yapılır?
Fasulyeleri yıkayıp ayırın. Biraz su ilave edip çok fazla yumuşatmadan hafifçe kaynatın, ardından suyunu süzün ve soğutun. Önce kavanoza biraz fasulye koyun. 1 biber ve 1 diş sarımsak koyun. Fasulyeleri geri koy. Malzemeleri bu şekilde dizerek bitirin. 1 su bardağı kaya tuzunu 4 su bardağı kaynamış ve soğutulmuş suda eritin. 1 çay kaşığı sirke ile karıştırın. Bu karışımı marinein üzerine dökün. Üzerine bir ağırlık koyun ve fasulyelerin sirkeden çıkmasını önleyin. Kavanozu sıkıca kapatın ve 15-20 gün bekletin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]