medyauzmani.com

Sarımsak Turşusu – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Sarımsak turşusu nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek iki yorum var. Tarif Püf Noktaları, Binlerce Tarif ve Daha Fazlası… Nilay Tulum Hindi Sarımsak, Turşu, Reçel, Turşu

Çıkış tarihi: 10-25-2007

4 5 5 1

Fasulye turşusunu sevdiğim kadar sarımsak turşusunu da severim 🙂 Hem pratik hem lezzetli!

sarımsak turşusu

Dersler

    Sirke, taze sarımsak, tuz, limon, toz şeker, marine

Sarımsak turşusu tarifi nasıl yapılır?

Taze sarımsaklar yıkanarak bir fıçıya alınır ve üzerine günde bir defa tuzlu su ilave edilir, su süzülür ve tekrar tuzlu su ilave edilir. Bu işlem 3 gün boyunca tekrarlanır. Dördüncü gün sirke, tuz, limon tuzu, toz şeker ve suyu karıştırıp sarımsağı kaplayana kadar ara sıra kontrol edip ters çevirerek ekleyin. 1-2 hafta sonra turşu hazır olacaktır.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın