Bugün evden çıkmak istemedim, bu yüzden mutfağa inip ayva zamanı çok geç olmadan babamın yapmamı istediği iri taneli ayva reçelini yaptım.
Organik fasulye ile yaptığım ilk tarif Fasulyeli Enginar oldu. Doğrusunu söylemek gerekirse ben enginar tozunu enginar dolmasından daha çok sevdim 🙂
bakla enginar
Taze kapsüllerin içini aldıktan sonra kalan mermilerle ne yapabilirim diye düşünmeye başladım. Biraz araştırınca güzel bir bakla çorbası çıktı, ben de yarına yaptım tabi 🙂
bakla enginar
Pazar günü farklı bir şeyler denemek isteyenler için ideal bir tarif ise fasulyeli enginar. Aşk…
İçerik Tablosu
Fasulye ve enginar tarifi için malzemeler
- 4 adet temizlenmiş veya konserve enginar 1 su bardağı taze bakla ½ su bardağı ince doğranmış taze bakla 1 adet orta boy beyaz soğan 2 tutam dereotu ½ çay bardağı zeytinyağı Tuz 1 tutam şeker
yapılışı:
Soğanı doğra. Geniş bir tencereye zeytinyağını koyun, soğanı ekleyin ve orta ateşte hafif pembeleşinceye kadar soteleyin. Soğan pembeleşince tam tahılları ekleyin. Tuz ve şekeri ekleyip iki dakika kavurun. Kavrulan fasulyelerin üzerine enginarları dizin ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Fasulye ve enginarlar yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan almadan önce üzerine yarım limon sıkın. Tencereyi kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın. Soğuk veya ılık olarak servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]