İçerik Tablosu
TARİF – NASIL YAPILIR? :
Kuru fasulyeyi geceden suya koyuyoruz. Sabah suyunu süzüp tencereye alıyoruz. Bol suyla haşlıyoruz. Kaynayınca fasulyenin içindeki hava süt gibi kıvrılır ve baloncuklar oluşur. Kabarcıklar alıyoruz. Daha sonra suyu tekrar süzüyoruz. Yağı başka bir tencereye koyun. Soğanı ince doğrayın. Sıvıyı atıyoruz. Kısık ateşte rengi dönene kadar kızartın. Sarımsak ekleyin ve kızartın. Sonra bir parça et ekliyoruz. Etler birkaç dakika kavrulduktan sonra üzerini geçecek kadar su ilave edilerek yumuşayana kadar pişirilir. Daha sonra haşladığımız kuru fasulyeleri döküyoruz. Fasulyelerin üzerini geçecek kadar su ekleyin. Kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Fasulyeleri 10 dakika bu şekilde pişirdikten sonra tencereyi fırına veriyoruz. Düşük ısıda 20-25 dakika bu şekilde pişiriyoruz. Yemeğimiz artık servise hazır.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]