İlk olarak, eksik araçları daha sonra eklemek zorunda kalmamak için tüm araçları yanınızda hazırlayın.
2 su bardağı kuru bulguru 2,5 su bardağı sıcak su ile ıslatıp üzerini yemeklik film ile kapatıp 15 dakika bulgurun mayalanmasını bekleyin, eğer suyu azsa biraz daha ekleyebilirsiniz.
Bulgur şişip biraz ısındıktan sonra (Burada dikkatli olun çünkü çok sıcak olursa içine kırdığımız yumurta pişer.) Yumurtayı kesin. Ve bir yemek kaşığı domates salçası ekleyin ve iyice karıştırın. Ardından baharatları ekleyip iyice karıştırın. Baharatları dilediğiniz gibi çeşitlendirebilirsiniz ama bu tarifteki baharatlar tam bana göre. Daha sonra unu yavaş yavaş ekleyin ve karıştırın. Un miktarını sistematik bir şekilde kademeli olarak ayarlayın. Ele yapışmayan ve bükülebilen esnek olmalıdır.
Öncelikle köftelerinizi elinizle fındık şekline getirin. Yaparken sık sık yapışmaması için elinize tuzlu su ile yavaşça dokundurun. Daireyi yaptıktan sonra, serçe parmağınızla her birinde küçük bir delik açın. Bu şekilde yaptığınız köfteleri un tepsisine dizin.
Derin ve büyük bir tencereye su koyun, tuz ekleyin ve kaynatın. İçine yaptığınız köfteleri üzerinize sıçratmadan dikkatlice bırakın. Et yüzeye ulaştığında 3 dakika pişirilir, ancak daha fazla pişmesini istiyorsanız 5-7 dakika kaynatın.
Et pişerken veya başka bir tabaktan aldıktan sonra tereyağını küçük bir tavaya alıp kokusu çıkana kadar ısıtın, ardından zeytinyağını ekleyin ve aynı anda salçayı ilave edin ve kızarana kadar 40 saniye kavurun. çiğ koku belirir. Domates salçası çıkıyor ve ocaktan alıyorum.
Daha sonra sarımsağı soyun ve rendeleyin. Başka bir kapta ezilmiş yoğurdu rendelenmiş sarımsak ve biraz tuzla karıştırın. Nihayet; İster tabağın altına yoğurdu koyun, ister fellah yapraklarının üzerine yağ sosunu dökün, önce köfteleri, ardından yoğurdu ve yağı üstüne koyup dereotu veya nane ile süsleyebilirsiniz. Kesinlikle denemelisiniz. Afiyet olsun .
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]