Fesleğen şerbeti nasıl yapılır? Nasıl yapılır ? Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nilay Tulum şerbeti, fesleğen, fesleğenli şerbet, limon tuzu kullanmadan fesleğenli şerbet nasıl yapılır, fesleğenli şerbet nasıl yapılır, fesleğenli tarifler, içecekler
Çıkış tarihi: 07-22-2023
4 5 5 1
Yaz sıcağı için pratik ve lezzetli bir içecek arıyorsanız, aradığınız tarifi 9 yıl önce ilk yaptığımda bulmuşsunuz, denenmiş ve çok sevilmiş, hatta tarifimi yemek kitabıma bile koymuştum. Bu sefer limon tuzu yerine limon suyu kullandım.
Düşündüğüm kadar bulanık değildi. Şeker konusu tamamen damak tadınıza kalmış ama benim favori oranım 1,5 litre.
Aşk…
İçerik Tablosu
Fesleğen şerbeti nasıl yapılır? Tarif malzemeleri
1 büyük demet fesleğen, bir su bardağının hemen altına toz şeker, 1 limon, 4 kuru karanfil, 2 çubuk tarçın, 6 su bardağı kaynar su
Nasıl yapılır?
Fesleğen demetini bol suda yıkayın ve süzülmesi için kenara alın. Şeker, karanfil ve çubuk tarçını bir tencereye alın. Üzerine fesleğen ekleyin ve sıcak su dökün. Şeker eriyene kadar karıştırın ve tencerenin kapağını kapatarak ıslanmaya bırakın. Soğuyan şerbeti süzün, bir sürahiye koyun ve buzdolabına koyun, buzla servis edin. İşlem yürütülür
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]