Merhaba sevgili arkadaşım,
Pesto sosu Cenova’dan geliyor. Çam fıstığı, zeytinyağı, parmesan peyniri, sarımsak ve fesleğen ile İtalyan sosu. Fesleğeni su teresi, semizotu veya ıspanakla değiştirebilirsiniz. Çam fıstığı, ceviz ve parmesan peyniri ile eski kaşar peyniri ama temel tarif yukarıda bahsettiğim gibi. Makarnadan pizzaya, peynir yemeklerinden ekmek tatlarına kadar her şeyde kullanabileceğiniz güzel, lezzetli bir sos.
Pesto ile yapabileceğiniz pratik tarifleri mutfaksirlari.com blogumda bulabilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Fesleğen sos – pesto sos tarifi için malzemeler
- 1 demet taze fesleğen 1 çay bardağı zeytinyağı 2 diş sarımsak 2-3 yemek kaşığı çam fıstığı 50 gr eski kaşar peyniri tuz karabiber
Fesleğen Sos – Pesto Sos Tarifi Nasıl Yapılır?
Fesleğenleri yıkayıp kurulayın, yapraklarını ayırın ve blenderdan geçirin. Çam fıstığı, sarımsak ve rendelenmiş peyniri ekleyin. Zeytinyağı, tuz ve karabiber ekleyerek altını kapatın. Tüm malzemeler ezilip iyice karıştırıldığında cam bir kaseye alın. Buzdolabında 1 hafta-10 gün, derin dondurucuda 1-2 ay saklayabilirsiniz.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]