Fındık Lahmacun – En Sevdiğim Yemek

Fındık Lahmacun tarifi için soğanı küçük küpler halinde doğrayıp bir tavaya yağımızı koyup kıymayı ilave ettikten sonra soğanı koyup kavuruyoruz, domatesi ekleyip kavuruyoruz. baharatları ekleyip 1 kahve fincanı su ekleyerek pişirin.Kıyılmış maydanozu da ilave ediyoruz.Hamurumuz hazır.

Hamurumuz için malzemeleri karıştırıp azar azar un ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz, küçük mandalinalara beze yapıp biraz un serperek açıyoruz. Yuvarladığımız hamurumuzu yuvarlak bir tabak veya çay kapağı ile kesiyoruz, yuvarlak lahmacun hamurumuzu orta sıcaklıkta yağsız bir tavaya koyuyoruz, biraz pişince çeviriyoruz, ara parçalarımızı koyuyoruz ve sabitliyoruz. Rengi dönünce tepsimize alıp diğerlerini de aynı şekilde pişiriyoruz.

Fındıklı Lahmacun servise hazır.

Afiyet olsun…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın