Fındıklı Kek Tarifi için,
Önce yumurta ve şekeri 5 dakika kadar çırpın. Çekime başlıyoruz.
Ardından yoğurt yağını ekleyip koyulaşana kadar karıştırıyoruz.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin.
Kalıbımızı yağlayıp kalıbın tabanına fındık serpip her tarafını sıvazlıyoruz.
Kalan fındıkları kalıptan hamurun içine dökebilirsiniz.
Daha sonra hamurun üçte birini kalıba döküyoruz.
Kalan hamura iki kaşık kakao koyup çırpıyoruz sonra hamurun üzerine döküp alttan üste kaşıkla yapıp 180°C fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Rengi kırmızıya dönmeye başlayınca kürdan testi ile içinin pişip pişmediğini kontrol edebilir ve fırından çıkarabilirsiniz.
Fındıklı kek hazır.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]