Bugün benim için çok ilginç bir gündü, Posta gazetesinden Tarifler.net.tr ile ilgili bir röportaj için geldiler. Aşçı şapkam ve kırmızı önlüğümle bol bol poz verdim, özellikle evde yaptığım küçük fotoğraf stüdyosunda yaptığım fındıklı pastanın fotoğraflarını çekerken çektikleri fotoğraflar çok eğlenceli.
Pastayı yapıp fotoğraflarını çektikten sonra pastayı paylaşmamak elde değil elbette. Bu nefis tarifi hemen ve herkesten önce sizlerle paylaşıyorum 🙂
Süt veya yoğurt yerine hindistan cevizi sütü ekledim, bu pastayı diğerlerinden ayıran özellik bu. Aroma, aroma ve tat mükemmeldi.
Aşk…
İçerik Tablosu
Fındıklı kek tarifi malzemeleri
- 3 yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı hindistan cevizi sütü 1 su bardağı sıvı yağ 2,5 su bardağı un 1 su bardağı kabuksuz kuruyemiş 8 adet doğranmış kuru incir 8 adet doğranmış kuru kayısı 1 paket kabartma tozu
yapılışı:
Karıştırma kabına şeker ve yumurtaları alıp beyazlaşana kadar (şeker tamamen eriyene kadar) çırpın ve karışım pürüzsüz bir hal alana kadar çırpın. Hindistan cevizi sütü ve sıvı yağı ekleyip düşük devirde çırpmaya devam edin. Un ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak ve sıvı bir hamur elde edene kadar karıştırın. Fındık, doğranmış kayısı ve kuru inciri ekleyip 2 -, – 3 defa kaşık yardımıyla karıştırın. Bir yumurta fırçasını sıvı yağa batırarak kek kalıbını yağlayın ve hamuru kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 30 dakika pişirin. Bir kürdan veya bıçak yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. (Kürdan ıslak çıkarsa birkaç dakika daha pişirin.) Kek soğuduktan sonra kalıptan çıkarın ve dağılmaması için dilimler halinde kesin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]